Poziv za e-miramidu

RAZGOVARAJMO                                                                                                                                                                

U sigurnom okruženju. S ljudima zabrinutima poput nas, koji žele napraviti nešto, za sebe ali i za društvo. Koji također traže oslonac, stabilnost ali i priliku za kvalitetne razgovore. Usamljenost je nova bolest.

UPOZNAJMO SE                                                                                                                                                                     

Proširimo krug ljudi, sretnimo se s ljudima iz drugih krajeva Hrvatske, susjedstva & komšiluka. Poslušajmo jedni druge, kako se nosimo sa izazovima današnjice za koje nas nitko nije pripremao. Što nam pomaže, što ne? Kako drugi odgovaraju na pitanja koja nas tište?

PODRŽIMO JEDNI DRUGE                                                                                                                                 

Razgovaramo o nama bitnim stvarima. Razgovaramo s ljudima koji nas slušaju i čuju. I mi slušamo njih. Bez posebnih tema koje su važnije od naših dilema. U okruženju koje pazi da komunikacija bude nenasilna, da se poštujemo kada se i ne slažemo, da ne gubimo vrijeme na prazne analize i žalopojke.

e-MIRAMIDA                                                                                      

Šest dvosatnih susreta u veljači i martu 2022. Stalna grupa od desetak polaznica i voditelj/i. Na iskustvima najstarijeg regionalnog edukativnog programa građenja mira, u sebi i društvu, od 1995. Sada online, na platformi Zoom, s voditeljem koji dijaloge vodi od 1993.

UTORKOM                                                                                                                                                        Od 18 do 20h. Šest utoraka za redom na platformi Zoom. Osim ako se tokom e-MIRAMIDE ne dogovorimo drugačije. O svemu se dogovaramo zajedno[1], uključenost svih nam je važna, podjela odgovornosti. Početak 22.2.2022. u 18h. Link dobivate nakon potvrde vaše prijave. Razgovaramo o temama koje nas zaokupljaju no ovo nije psihoterapija iako osnažuje. Ovo su razgovori razmjene mišljenja, iskustava i podrške. Nama samima i našem stavu za nužnu promjenu koja nas čeka kao civilizaciju, najavljenu klimatskim promjenama, popraćenu razvojem umjetne inteligencije.

CIJENA I PRIJAVE

Cijena za šest susreta je – onoliko koliko možete odvojiti. Osnovna ideja je krenula od 1500 HRK / 200 EUR za cijeli ciklus, uz popust od 50 % za rane prijave. Bilo je dosta zainteresiranih no iznos je bio velik. Razmislite, koliko možete odvojiti, napišite nam to u Prijavi. Uplate po ispostavljenom računu isključivo bankovnom transakcijom.  PRIJAVE   na linku PRIJAVA ZA DRUGU e-MIRAMIDU do petka 18.2.2022. Potvrda prihvaćanja prijava najkasnije u subotu 19.2.2022.

ORGANIZATOR  Goran Božičević, 1962.g, MEDIATOR – obrt za savjetovanje i edukaciju, Buje, Istra, Hrvatska. Uz podršku Ustanove Politike nenasilja iz Osijeka. Više na: https://politikenenasilja.org/o-nama/9-o-nama/30-goran   Kontakt: goran@politikenenasilja.org


[1] O većini stvari. Voditelj edukacije ipak jest najodgovornija osoba za proces i neće dozvoliti bilo kakva vrijeđanja ili narušavanje osjećaja sigurnosti drugih sudionica/ka. Također odlučuje u organizacijskim pitanjima ako se ne donese zajednička odluka.

Preuzeto sa: Mreža za izgradnju mira

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.