POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA: Pružanje podrške građanskim aktivistima i novonastalim (grassroot) inicijativama


Ovim pozivom želimo identifikovati što veći broj novonastalih OCD ili predstavnika neformalnih građanskih aktivista (grassroot inicijativa), a koji bi u organizaciji „Resursnog centra za bh. civilno društvo u procesu evropskih integracija“ učestvovali na interaktivnim treninzima u cilju razvoja osnovnih vještina pojedinaca i same organizacije.
Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, program unaprijeđenja kapaciteta građanskih aktivista uključuje treninge o osnovnim vještinama, online podršku, umrežavanje i promovisanje uspješnih inicijativa širom BiH. U naredne 3 godine planiramo održati ukupno 8 treninga za razvoj osnovnih vještina,  i time omogućiti da preko 150 građanskih aktivista unaprijede kapacitete.
Konačan izbor tema koje će biti obrađene kroz treninge zavisi od povratnih informacija iz prijavnog formulara. Treninge će izvoditi interni treneri RC, kao i externi BiH stručnjaci i praktičari (uspješni aktivisti) u skladu sa specifičnim potrebama svake grupe.  Metodologija i program treninga biće prilagođeni kapacitetima i nivou razumijevanja građanskih aktivista.  Komisija za izbor kandidata procjeniće popunjene prijave i obavjestiti izabrane kandidate.  Svi izabrani kandidati će pravovremeno dobiti informacije o mjestu i vremenu održavanja treninga.
Poziv za iskazivanje interesa će biti otvoren tokom čitavog trajanja projekta, a prvi trening će biti održan u posljednjem kvartalu 2019. godine. 
Putne troškove, osvježenje i ručak tokom trajanja treninga snosi organizator.
PRIJAVITE SE ŠTO PRIJE – ISPUNITE PRIJAVU KLIKOM NA PRIJAVNI FORMULAR !!!