POZIV ZA MEĐUNARODNU SARADNJU U IMPLEMENTACIJI STUDIJSKE POSJETE

Udruženje Mreža za izgradnju mira, u okviru aktivnosti jačanja lokalnih resursnih organizacija i jačanja filantropskog ekosistema u Bosni i Hercegovini raspisuje

POZIV ZA MEĐUNARODNU SARADNJU U IMPLEMENTACIJI STUDIJSKE POSJETE

ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA U JEDNOJ OD ZEMALJA EVROPE ILI REGIJE, KOJE AKTIVNO RADE NA JAČANJU FILANTROPIJE I USPJEŠNO POVEZUJU FILANTROPSKE AKTERE U SVOJOJ ZEMLJI

Aktivnost:

U septembru 2023.godine, Mreža za izgradnju mira će sa partnerima i četiri izabrane lokalne resursne organizacije, implementirati studijsku posjetu u jednu od zemalja Evrope ili regije, čiji je cilj da se izabranim lokalnim resursnim organizacijama iz BiH omoguće prilike za učenje, uvid u dobre prakse i dodatno umrežavanje i razvoj novih ideja i inicijativa u prikupljanju sredstava, posebno imajući u vidu umrežavanje unutar lokalnih zajednica (svih aktera: organizacija, donatora i biznisa ) i mobilizaciju lokalnih resursa zasnovano na dobrim primjerima u jednoj od zemalja Evrope.  Ukupni broj učesnika studijske posjete je 10-15.

Trajanje:

Studijska posjeta trajat će pet radnih dana (uz dodatna dva dana za putovanje), tokom kojih će članovi posjetiti najmanje pet nacionalnih organizacija/fondacija koje imaju višegodišnje iskustvo u razvoju filantropije i filantropskim aktivnostima.

Način prijave i realizacije saradnje:

Organizacije civilnog društva ili drugi subjekti koji imaju kapacitet da organizuju kvalitetnu posjetu u zemlji održavanja te obezbijede posjetu kvalitetnim organizacijama – trebaju poslati pismo interesa na email: info.lro@snagalokalnog.ba sa informacijama o: vlastitom radu u posljednjih pet godina, odgovornim osobama i implementiranim projektima, organizacijama koje se predlažu za posjetu te ukratko opisanom njihovom djelatnošću.

Sa organizacijama koje budu od interesa za Mrežu, biće obavljeni razgovori, nakon čega će biti donesena odluka.

Organizacije koje na komercijalnom principu nude ovu vrstu usluge – trebaju dostaviti i specifikaciju finansijskog aspekta posjete pet organizacija unutar zemlje.

Krajnji rok za dostavljanje pisma interesa je: 12.7.2023.godine.

Važna napomena:

Mreža za izgradnju mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Mreža je vodeća koalicija organizacija civilnog društva koja okuplja preko 240 članica širom Bosne i Hercegovine (BiH). Mreža pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu.

Naša vizija je stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu.

Mreža za izgradnju mira povezuje sve osobe, organizacije i institucije koji se žele suprotstaviti elementima koji ugrožavaju mir i propagiraju etnonacionalističke sukobe i razdvajanja, te koji žele poticati zaštitu ljudskog dostojanstva i temeljnih ljudskih prava u BiH i regiji.
Stoga, u ovom pozivu za partnerstvo, tražimo nekoga ko je voljan zalagati se i dijeliti naše vrijednosti, i posvećenost povjerenju i uzajamnoj podršci.

 

Preuzeto sa: mreza-mira.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“