Poziv za Školu političkog aktivizma u Banjoj Luci

Omladinski pokret Revolt poziva sve mlade aktiviste i aktivistice (18-30) s područja Republike Srpske da se prijave na Školu političkog aktivizma koja će se održati u periodu 22.-24.07.2022. godine.

Cilj Škole je da kroz neformalno obrazovanje osnaži mlade ljude za učešće u procesima odlučivanja i donošenja odluka. Škola političkog aktivizma je programska i intenzivna aktivnost Omladinskog pokreta “Revolt” i svake godine izvede novu generaciju društveno-angažovanih mladih ljudi i aktivista_kinja. U tom smislu, prioritizirat’ će se učesnici_e koji nisu imali priliku do sada pohađati Školu političkog aktivizma u Revoltovoj organizaciji.

Učesnici i učesnice će imati jedinstvenu priliku da se educiraju iz područja političke i medijske pismenosti, ali i izgrade vještine za jači građanski angažman u različitim oblastima društvenog djelovanja u svojim zajednicama.
Broj učesnika_ca je ograničen.
Teme kojima ćemo se baviti kroz trodnevnu edukaciju su:

Đorđa Mihajlovića 4, 75 000 Tuzla
revolt.tuzla@gmail.com
mob: +387 62 355 326
www.op-revolt.org

-Građanska hrabrost i aktivizam
-Medijska pismenost
-Politička pismenost
-Izbori i izborni proces

Učesnici i učesnice koji_e pokažu značajne rezultate u toku ovog procesa, dobit’ će priliku da prisustvuju sedmodnevnoj Školi političkog aktivizma koja će biti održana početkom septembra u Tuzli.

Organizator snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza.

Prijaviti se možete putem linka.

Rok za prijavu je 15.07.2022. godine.

Učesnici_e mogu očekivati povratnu informaciju o rezultatima prijave najkasnije do 17.07.2022.godine.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na e-mail adresu: revolt.tuzla@gmail.com ili na broj telefona +38762355326.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi