Poziv za studente: Prijavite se za avanturu života

Timovi iz različitih zemalja širom svijeta imat će sedam dana da proputuju Evropu koristeći isključivo Red Bull kao valutu.

Otvorene su prijave za svjetski popularno takmičenje Red Bull Can You Make It?, to jest za njegovo izdanje 2020. godine.
Neustrašivi i kreativni studenti iz cijelog svijeta se po
zivaju da do 17. februara 2020. godine predstave svoje vještine i prijave se za učešće u avanturi života u aprilu.
Takmičari će svoje putovanje započeti s jedne od Polaznih tačaka u Evropi, a zadatak će im biti da u tročlanim timovima stignu do Berlina, koristeći na svom putovanju limenke Red Bulla kao jedinu valutu.
Iako timovi žure da stignu do cilja, u Red Bull Can You Make It? ne radi se samo o pobjeđivanju: važan je timski rad, odlučnost i način na koji ćete stići do cilja. Žiri će odabrati najodvažnije aplikante iz cijelog svijeta i objaviti njihova imena 9. marta 2020. godine.
Zatim, 21. aprila 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započet će svoje putovanje iz jedne od pet polaznih tačaka u Evropi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i lične telefone, te će imati sedmicu dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta – Berlina!
Studenti će imati zadatak da razmjenjuju limenke Red Bulla za sve što im na putu bude potrebno – od hrane i smještaja pa sve do prevoza do naredne lokacije i ostalih avantura koje ovo iskustvo čine legendarnim.
Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu, posjećujući Kontrolne tačke u različitim evropskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s Liste avantura, i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama. Tokom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih tačaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu.
Red Bull Can You Make It? 2020 stiže nakon prethodnog takmičenja 2018. godine, kada je 198 timova uspjelo iskusiti doživljaje iz svojih snova – od hvatanja prevoza komercijalnim letovima do stopiranja po seoskim krajevima Evrope.
Onda, pitate se kako možete biti dio istorije?
• 1. korak: okupite tim od troje prijatelja. Svi trebate biti studenti.
• 2. korak: napravite video u trajanju do jedne minute koji će objasniti zašto bi vaš tim trebao biti izabran i prijavite ga na www.redbullcanyoumakeit.com najkasnije do 17. februara 2020. godine. Obavezno naglasite po čemu se izdvajate. Jeste li akrobate? Matematički geniji? Govorite li strane jezike, ili posjedujete tajne vještine za koje niko ne zna? Sve su to osobine koje vas izdvajaju kao savršene osobe koje će osvojiti Evropu bez ičega osim limenki Red Bulla.
• 3. korak: sjednite, opustite se, ali… poduzmite akciju! Prikupite podršku ostalih prijatelja, članova porodice i društvenih mreža širom svijeta, jer će timovi koji dobiju najviše glasova iz svake zemlje postati finalisti! Po završetku perioda za glasanje, žiri će između tih finalista izabrati pobjednike. Timovi finalista će potom biti pozvani da odlete do jedne od pet Polaznih tačaka u Evropi kako bi započeli svoju avanturu, koja će ih odvesti daleko od kuće, ali ih i približiti jedne drugima. Vaša šansa da budete jedan od tih timova počinje danas.
Takmičenje Red Bull Can You Make It? 2020 omogućio je naš ugostiteljski partner Ibis Budget. Kliknite ovdje i otkrijte svijet avantura Ibis Budgeta.
Posjetite www.redbullcanyoumakeit.com za sve pojedinosti i obavezno pošaljite svoju prijavu do 17. februara 2020. godine.
Više o takmičenju Red Bull Can You Make It?
Red Bull Can You Make It? postavlja tročlane studentske timove pred izazov u avanturi života. Timovi iz različitih zemalja širom svijeta imat će sedam dana da proputuju Evropu koristeći isključivo Red Bull kao valutu.
Timovi će tokom putovanja dijeliti svoje doživljaje putem dnevnih video klipova, a sistem bodovanja se zasniva na tri faktora: izazovima na kontrolnim tačkama, podršci na društvenim mrežama i obavljanju zadataka s Liste avantura. Ne radi se o tome koji će tim prvi stići na odredište – važne su avanture koje na tom putu dožive.
Ovo je putovanje života, puno šarma i strategije, koje postavlja jedno pitanje: CAN YOU MAKE IT?