Poziv za učešće na humanitarnoj trci za prikupljanje sredstava za Centar za autizam „Meho Sadiković“

Rotaract klub 99 Tuzla osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Rotary kluba, te ods vog osnivanja okuplja uspješne mlade ljude koji su spremni da ulože vlastite napore,k oristeći lične sposobnosti i resurse da potpomognu i doprinesu poboljšanju života ljudi ul okalnoj zajednici.

Jedan od projekata kojim Rotaract teži da napravi pozitivnu promjenu jeste maraton pod nazivom SVI ZA SVE, koji za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć Centru za autizam. Radi se o simboličnoj “trci” koja će na jednom mjestu okupiti sve one koji žele da pomognu Centru za autizam, te podrže ovu inicijativu koja promoviše inkluziju i zajedništvo.

Očekujemo značajan broj gostiju, uključujući članove velikog broja sportskih klubova iu druženja sa područja Tuzle i tuzlanskog kantona. Osim toga, svi prisutni će imati priliku dao bave pregled mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi, te da porazgovaraju o zdravlju sač lanovima Udruženja studenta medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA. Na ovaj načinć e projekat dodatno akcentirati važnost zdravlja, fizičke aktivnosti te prevencije oboljenja.

Događaj će se održati 27.05.2023. godine (subota), sa početkom od 12 sati. Mjesto održavanja je Gradski stadion Tušanj.

Kotizacija za učešće iznosi 5KM, a sredstva će u potpunosti biti usmjerena za pomoć Centruz a autizam. Simbolična kotizacija za učesnike u starosnoj skupini do 10 godina, iznosi 1KM.

Svi profili učesnika su dobro došli!

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“