Poziv za učešće na treningu digitalne i integrisane bezbjednosti

Rok za prijavu: 18. septembar 2019. godine.
Biti braniteljka ljudskih prava je važan poziv, koji u aktuelnim društveno-političkim uslovima nije nimalo lak, vrlo često i rizičan. O tim aspektima aktivizma nije uvek lako pričati. Braniteljke ljudskih prava rijetko kad imaju ili uopšte nemaju vremena ili sigurnog prostora da bi mogle podrobnije da razgovaraju i promišljaju o svojoj bezbjednosti ili dobrobiti. Važno je da otvaramo ove teme bezbjednosti kako bi zajedno došle do strategija i mehanizama zaštite braniteljki ljudskih prava.
Platforma Jedan Svijet iz Sarajeva i Alternativni Centar za devojke iz Kruševca, uz podršku Trag fondacije organizuje trening digitalne i integrisane bezbjednosti,  u Sarajevu u periodu od 15. do 19.oktobra, 2019. godine.
Trening je namijenjen braniteljicama i aktivistkinjama za ljudska prava, iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koje su zainteresovane da saznaju više o digitalnoj i integrisanoj bezbjednosti. Ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, imate svoj laptop i želite biti dio pokreta, prijavite se do 18. septembra, 2019.
Svi troškovi treninga su pokriveni.
PRIJAVA NA TRENING