Poziv za učešće u javnoj kampanji pod nazivom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID – 19“

Kroz istoriju je svaki teški period iznjedrio ličnosti koji su pokazali veliki stepen odgovornosti, hrabrosti i stali na liniju odbrane, zaštite i požrtvovanja. I ovaj put, stvarnost nas uči da u našim zajednicama, u Bosni I Hercegovini, postoje oni koji su spremni nesebično pomogati drugima.

Kako bismo tim pojedincima / kama odali javno priznanje, ali i uticali na njihovu motivaciju, Fondacija Muharem Berbić se odlučila da pokrene javnu kampanju pod nazivom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID – 19“. Želja nam je da predstavimo i nagradimo one koji svojim nesebičnim zalaganjem, požrtvovanošću i hrabrošću, žrtvuju sebe, svoje zdravlje i svoje vrijeme u borbi protiv panedemije Corona virusa.

Ovim putem, pozivamo Vas da, zajedno sa nama, kandidujete određenu osobu. Pošaljite nam njenu ili njegovu sliku, ime, prezime i nekoliko rečenica o poslu kojim se bavi, ali i razlog zbog kojeg smatrate da je upravo ta osoba „Heroj / Heroina zajednice u borbi protiv COVID – 19“. Također, bit će nam potrebno da napišete svoje ime i prezime kako bi Vaši heroji i heroine znali ko im je dodjelio ovu titulu odnosno od strane koga su nominovani.
Vaši učitelji / učiteljice, nastavnici / nastavnice, profesori / profesorice, doktori / doktorice, volonteri i volonterke, drugo medicinsko osoblje ili uposlenici / uposlenice u trgovinama, ali i sve druge osobe za koje smatrate da trebaju dobiti javno priznanje, a koje nam olakšavaju svakodnevnicu u ovim teškim vremenima, su pravi kandidati koji mogu ponijeti ovu titulu.
Fotografije osoba koje nominujete, zajedno sa potrebnim informacijama šaljite putem facebook stranice Fondacija Muharem Berbić ili na mail adresu info@fmb.foundation sa naznakom „Heroji / Heroine zajednice u borbi protiv COVID -19“.
Svi heroji i heroine će biti objavljeni na Facebook i Instagram stranici Fondacije Muharem Berbić, a za „Heroje / Heroine zajednice u borbi protiv COVD – 19“ koji dobiju najveći broj lajkova, predviđene su i vrijedne nagrade.
Kampanja ostaje otvorena dvadeset (20) dana počevši od 23.03.2020. godine.
Koji su Vaši Heroji / Heroine zajednice?
mreza-mira

Posljednji postovi