Poziv za UNFPA trening o mladima i miru: Banja Luka, 10.-11. lipnja

Jeste li motivirani pojedinac koji je entuzijastičan u pozitivnom utjecaju na svoju lokalnu zajednicu?

Jeste li zainteresirani za stjecanje znanja o tome kako postati zagovornik mira i napraviti značajnu promjenu u svom okruženju?

Ako da, pogledajte priliku u nastavku!

Naš program ima za cilj okupiti grupu od 20 mladih ljudi koji strastveno žele stvarati pozitivne promjene u svojoj zajednici i pridonijeti boljoj budućnosti. Imat ćete priliku raditi s drugim budućim mladim liderima, naučiti i podijeliti svoje ideje o transformaciji sukoba, učinkovitoj komunikaciji i osnaživanju marginaliziranih populacija.

Što nudimo?

Nakon završene dvodnevne obuke steći ćete:

 Poznavanje ključnih pojmova vezanih uz izgradnju mira i transformaciju sukoba;

 Vrijednosti, stavovi i uvjerenja koja podržavaju sudjelovanje mladih u izgradnji mira, temeljena na različitosti, uključenosti i ljudskim pravima;

 Alati i tehnike za analizu, reagiranje i prevenciju konfliktnih situacija;

 Facilitacija i vještine osposobljavanja za izvođenje aktivnosti neformalnog vršnjačkog obrazovanja;

 Osjetljivost i znanje i iskustvo za angažiranje mladih različitih pozadina i identiteta, uključujući ranjive, marginalizirane i teško dostupne mlade.

Tijekom programa imat ćete priliku učiti od stručnjaka u području izgradnje mira, sudjelujući u interaktivnim sesijama zajedno s kolegama sudionicima. Međutim, ovaj program nije usmjeren samo na stjecanje znanja – radi se o poduzimanju akcije! Pomoći ćemo vam u razvijanju potrebnih vještina za uvođenje promjena unutar vaše zajednice i šire.

Pošaljite svoju prijavu sada i postanite dio živahne zajednice mladih graditelja mira koji aktivno teže stvaranju boljeg svijeta. Učinite prvi korak danas i doprinesite izgradnji mirnijeg i pravednijeg globalnog društva za sve!

O obuci

Edukacija će se provoditi dva dana, na datum. Zainteresirani polaznici trebaju biti dostupni i osobno prisustvovati cijeloj obuci. UNFPA će osigurati materijale za obuku, hranu i osvježenje. Po uspješnom završetku sudionici će dobiti certifikate o pohađanju.

Prijave su otvorene za građane BiH od 18 do 30 godina. Pojedinci iz ruralnih područja, žene, osobe s invaliditetom, Romi i pripadnici LGBTIQ+ zajednice se snažno potiču da se prijave.

Kada?

10. i 11. lipnja

Gdje?

Dom omladine Banjaluka

Kako se prijaviti? Prijavite se putem poveznice: se https://forms.gle/PbNSrGVDUmr5xvtr9

Svi odabrani kandidati bit će kontaktirani e-mailom 1. lipnja. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno pošaljite mail na sibrekic@gmail.com

Rok za prijavu

28. svibnja u 23:59

Zakašnjele prijave neće se razmatrati.

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

 

Posljednji postovi