Preduzetničkom programu za žene “PoWEr+”


Nakon velikog uspjeha programa ekonomskog osnaživanja žena „PoWEr“ u 2017/2018. godini, Fondacija 787 u periodu od septembra 2019. do maja 2020. godine održava program „PoWEr+“. Ovaj program je namijenjen ženama (od 20 do 55 godina) iz cijele Bosne i Hercegovine, koje imaju poslovnu ideju ili su tek registrovale vlastiti biznis.
Program počinje četverodnevnim treningom koji se održava od 26. do 29. septembra 2019. godine u Sarajevu i za cilj ima unapređenje znanja i vještina učesnica, razmjene dobrih praksi, te mentoring u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.
Ovim devetomjesečnim programom želimo promovisati i ukazati na neiskorišteni potencijal ženskog preduzetništva, a sve sa ciljem ohrabrivanja žena u BiH da započnu vlastiti biznis. Isto tako, program će omogućiti učesnicama da uspostave dragocjenu mrežu profesionalnih kontakata, koji mogu u budućnosti podržati njihove preduzetničke aktivnosti.
Ukoliko želite postati dijelom „PoWEr+“ programa, potrebno je da dostavite prijavu u elektronskoj formi na email adresu Fondacije 787 info@fondacija787.ba sa naznakom „PoWEr+ prijava“ najkasnije do 12.09.2019. godine.
Prijava treba sadržavati:
– Curriculum Vitae
– Kratko obrazloženje motiva za pokretanje biznisa (do 300 riječi)
– Kratko obrazloženje poslovne ideje (do 150 riječi)
NB: Organizator pokriva troškove prevoza i smještaja učesnica Programa.
* Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Naše aktivnosti uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.
* Realizacija programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).