Preko stotinu mališana u Tuzli bit će usrećeno

Danas smo slatkiše i igračke koje smo skupili od posjetitelja Mačkograda održanog 18.12., podijelili djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Paketiće smo uručili Osnovnoj školi „Simin Han“, koja je paketiće podijelila djeci kojoj su najviše bili potrebni.

Dječije radosti i sreće danas nije falilo, zadovoljno osoblje i još zadovoljnija i sretnija djeca, dokaz su da su svi uradili jedno veliko dobro djelo. Nekome je to bilo malo, a danas je to nekom zaista puno.

Direktor Osnovne škole „Simin Han“, Senad Osmanović zahvalio se na posjeti „Zahvaljujem se Omladinskom resursnom centru Tuzla na posjeti i ovoj značajnoj donaciji paketića za Novogodišnje praznike. Hvala vam u ime učenika, u moje ime i u ime roditelja. Mi smo izabrali koji učenici odgovaraju ovoj podjeli, tako da će sutra svi učenici u područnoj školi u Požarnici dobiti paketiće, te nekoliko učenika iz naše škole, a paketići će otići u prave ruke“, rekao je on.

Sa sigurnošću možemo reći da je preko stotinu mališana iz Tuzle bilo usrećeno te osjetilo čari, ljubav i humanost Novogodišnjih praznika.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi