Preuređena igraonica za mališane u centralnom parku Gračanice

Foto: Nihad Kadić

U gradskom parku u centru grada bio je uređen kutak za mališane gdje su se mogli igrati na raznim spravama u prisustvu roditelja ili nekoga od njihove pratnje. Međutim nešto je učinilo vrijeme i vremenske prilike i neprilike, a ponešto i vandali, tako da je postalo opasno i nesigurno za igru.
Gradske vlasti grada Gračanica odlučile su da potpuno urede i poboljšaju igraonicu. Tako su postojeću igraonicu srušile i očistile teren. Na istom mjestu su napravile novi, bolji i savremeniji kutak. Nabavile su nove sprave, tlo su prekrile travnatom površinom i sve uredile, tako da  sada nova igraonica potpuno služi svrsi za koju je i prvobitno bila namijenjena.
https://youtu.be/bfkvT2XQA28

Video: Nihad Kadić

Mališani su dobili novu i funkcionalnu igraonicu gdje se mogu bezbrižno igrati i zabavljati. Građani su zahvalni Gradu i gradskoj upravi na tom humanom potezu. Inače na području Grada ima još dosta izgrađenih kutaka gdje se mališani mogu bezbrižno igratiti i uživati. Tako radi i trebalo bi da rade sve vlasti na svojim područijima i osiguraju mališanima njihove kutke kao i što zaslužuju naši mali sugrađani.
Nadamo se da će još biti dosta sličnih igraonica kao ove koje su vani i mogu se koristiti za vrijeme ljetnje sezone tako i nekih u unutrašnjim prostorima za vrijeme kada nije idealno da se boravi na otvorenome. U svakom slučaju potez vrijedan pažnje i dokaz da vlasti u našem gradu imaju sluha i za najmlađe.
 
Izvor: mreza-mira.net