Prezentacija Javnog poziva za učešće u programu obuke za mlade osobe iz Tuzle

Prezetacija će se održati u utorak, 18.07.2023. godine sa početkom u 10h u sali gradske uprave Grada Tuzle. 

Prezentacija Javnog poziva za učešće u programu obuke predstavlja jednu od aktivnosti prekograničnog projekta „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“, a  namijenjena je mladima, tzv. NEET populaciji, odnosno mladima koji su nezaposleni, koji nisu u obrazovanju niti u programima neformalne edukacije. 

Projekat provodi Centar za omladinski rad (Srbija) u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih  – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom tuzlanske zajednice (Bosna i Hercegovina) u 6 općina/gradova prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina za 50 mladih osoba. Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

U Bosni i Hercegovini, projekat se realizuje u saradnji Centra za edukaciju mladih i Fondacije tuzlanske zajednice u tri ciljana grada Tuzlanskog kantona, i to: Tuzla, Lukavac i Živinice s ciljem osnaživanja i jačanja poduzetničkih kompetencija za 25 NEET mladih, te povećanja šansi za njihovo zapošljavanje.

S tim u vezi, pozivamo Vas da prisustvujete predstojećoj prezentaciji i dobijete informacije o Javnom pozivu za učešće u programu obuke i mogućnostima uključivanja u aktivnosti ovog projekta prekogranične saradnje.

Za dodatna pitanja budite slobodni da nam se obratite, a Vašu potvrdu o prisustvu molimo da pošaljete na ovaj mail do 17.07.2023. godine: jasmina.paocic@fondacijatz.org

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“