Pridruži se akciji i doniraj: Pomozite djeci da prate online nastavu

Novo Društvo je visoko profesionalna društvena organizacija koja pruža kvalitetne programe i usluge, sarađuje sa brojnim partnerima u BiH i predstavlja bitan faktor u borbi za bolji život građana u BiH.
Misija udruženja jeste promocija prava djece,mladih,žena i porodice, ali su potrebe djece uvijek na prvom mjestu.
Фотографија корисника Novo Društvo
Naime, zbog novonastale situacije sa Corona virusom, poznato je da se već neko vrijeme nastava odvija putem interneta, za šta je potrebna određena oprema koju nažalost ne posjeduje svaka osoba, ali je ipak jedini način da nastavimo sa školovanjem za vrijeme pandemije.
Zbog toga je Novo Društvo pronašlo način da kroz donacije obezbijedi računare za našu djecu i olakša ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo.Ovim činom su pokazali koliko su humani i kako je malo potrebno da nekoga učinite neizmjerno srećnim.
Kada je pokrenuta akcija, organizacija je imala informaciju da 350 djece ne može pohađati online nastavu, međutim uskoro su saznali da se radi o mnogo većem broju. Iz tog razloga Novo Društvo treba našu pomoć!
Pridruži se i ti akciji i doniraj!
Više od 450 djece u KS nema pristup online nastavi, jer ne posjeduje uređaj /ili internet konekciju.
Pomozi i ti #dasvadjecabuduonline
Donirajte računar, laptop,tablet koji vam više ne treba! Može to biti i neki uređaj slabijih performansi ili s nekim manjim nedostatkom. Volonteri će svaki uređaj reparirati, te instalirati softver potreban za online nastavu. Uzimajući u obzir i mjere ograničenog kretanja, volonteri su spremni doći do vas i preuzeti donirani uređaj/e.
Svi koji žele donirati opremu, potrebne informacije mogu dobiti od koordinatora:

  • +387 61 174 021 – Adnan Jabučar
  • +387 61 199 835 – Elvira Kavazović
  • + 387 61 706 645 – Vinko Malnar

Svaki dan od 10.00 do 17.00 sati. Dostupni su i na Viber.