Prijava za učešće u projektu: Ko kaže da žene ne znaju parkirati?

“Ko kaže da žene ne znaju parkirati?” naziv je novog projekta koji realizuje ogranak “GirlTHing” Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Prošle godine članice GirlTHinga organizovale su posjetu Beču i kompaniji “Bosch” sa kojem je tom prilikom ostvarena saradnja. Naime, studentice su dobile PLS (Parking Lot Sensor) sa kojima će raditi tokom realizacije cijelog projekta.
Слика може да садржи: текст
Potencijal projekta prepoznao je i Grad Tuzla koji finansira njegovu realizaciju te će pored postavljanja parking senzora bit organizovan niz radionica čiji je glavni cilj osnažiti, inspirisati i motivisati mlade djevojke da se posvete nauci, inovaciji te ih dodatno motivisati za pokretanje vlastitih biznisa i projekata. Radionice (Uvod u Andriod, Uvod u iOS, Razvoj web platforme), online webinari, seminari o poduzetništvu, samo su neke od stvari koje obuhvataju ovaj projekat.
Ukupno 20 djevojaka, studentica tehničkih fakulteta iz Tuzle, imat će priliku da kroz 4 mjeseca zajedno uče, razvijaju cijeli sistem i dokažu da djevojke/žene znaju i mogu mnogo više od parkiranja auta.
Ukolko i TI želiš biti dio ovog tima djevojaka i napraviti iskorak u svojoj budućnosti popuni našu online prijavu i možda baš TI budeš dio našeg IT tima.
Prijava na: https://forms.gle/X8MXU3xDmkAFMbmj7
Prijave su otvorene do utorka 15. septembra do 16:00h.
Put do uspjeha je dug, ali prvi korak pravimo zajedno!