Prijavi se i ti: Otvorene prijave za 6. Jahorina Ultra Trail

Šesto izdanje vašeg omiljenog trail takmičenja je spremno i od ove godine vas dočekuje u novoj dimenziji i prvi put u organizaciji Olimpijskog centra “Jahorina”, koji obećava odličnu organizaciju i mnogobrojne novitete.
Otvorene prijave za 6. Jahorina Ultra Trail
Svi učesnici će ove godine biti u prilici da u okviru Jahorina Ultra Trail 2020 prisustvuju predavanju jednog od najpoznatijih svjetskih trail trkača Jovice Spajića.
Za smještanje učesnika ove godine zadužen je hotel “Vučko” na Jahorini, koji omogućava udobnost i komfor za sve učesnike po posebnim cijenama i uslovima prilagođenim trkačkim potrebama. Ovogodišnji Jahorina Ultra Trail koncipiran je kao dvodnevno takmičenje, a održaće se posljednjeg vikenda u mjesecu (25. i 26. jula). Takmičari će se ove godine moći oprobati u četiri trke različite dužine: Ultra, Maxi, Midi i Mini Trail.
Mini Trail je 14 km duga staza, idealna za brze trkače, ali i za početnike u trail trčanju. Midi Trail od ove godine dug je 23 km i prava je poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kojeg će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maxi, dug 49 km (2 ITRA boda), je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre, jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače, a dužinom od 88 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke. Prijave za šesto, istorijsko izdanje, moguće su putem linka https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3638/prijava_na_utrku a sve učesnike JUT-a očekuje vrijedan startni paket u kojem, osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora i vaučere za hranu i piće te vožnju ljetnim atrakcijama na Jahorini. Olimpijski centar “Jahorina” za ovu ljetnu sezonu pripremio je adrenalinski paket za posjetioce svih uzrasta te preporučuju učesnicima Jahorina Ultra Traila da na planinu dođu sa porodicom ili prijateljima i iskuse sve čari ljeta na planini!
PRIJAVI SE I TI I BUDI DIO TIMA KOJI ISPISUJE ISTORIJU OLIMPIJSKE PLANINE! WHERE BEAUTY MEETS CHALLENGE!