Prijavi se na Airbnb program – ‘Live Anywhere on Airbnb’

Airbnb je najavio da trenutno traži 12 putnika koji su spremni provesti čitavu godinu živeći nomadskim životnim stilom u iznajmljivanju kuća širom svijeta kroz svoj novi projekat ‘Live Anywhere on Airbnb’.

Kompanija kroz ovaj program želi da ovih 12 ljudi dijele “svoja jedinstvena iskustva s Airbnb-om” kako bi “pomogli u informisanju budućih nadogradnji proizvoda i inovacija na platformi, pomažući u postavljanju temelja za budućnost nomadskog života”.
U zamjenu za njihovo iskustvo i učenje, Airbnb će pokriti troškove smještaja i osigurati naknadu za prijevoz za vrijeme trajanja programa. Airbnb će također pomoći u navođenju prijedloga i lokalnih iskustava. Svaki učesnik moći će dovesti do tri pratioca.
Učesnici čak mogu ugostiti i zaposliti svoju porodicu na Airbnb-u tokom putovanja kako bi zaradili dodatni novac dok putuju.
Jedan od glavnih razloga za pokretanje programa je sve veća potražnja za dugoročnim boravkom u privatnim kućama. Prema izvještaju Airbnb-a o putovanjima i življenju, udio boravka od 28 dana ili duže povećao se za 10% u noćenjima rezerviranim između 2019. i 2011.
Sudionici moraju imati 18 godina ili više i moraju biti u mogućnosti putovati 12 mjeseci zaredom od jula 2021. do jula 2022.
Ovdje možete poslati prijavu ili pronaći više informacija o programu.