Prijavi se na radionicu: Moj prvi kod – SCRATCH


Centar za mlade INPUT organizuje besplatnu radionicu u okviru  obilježavanja Europske  sedmice kodiranja. Radionica “Moj prvi kod u Scratchu” ima za cilj da uvedemo djecu u svijet programiranja kroz igru i na zanimljiv način. Programiranje je jedno od najtraženijih zanimanja sadašnjosti i budućnost i od velikog je značaja za djecu još od najranijeg uzrasta uvesti u ovaj zanimljivi svijet.
Scratch je programski jezik koji prvenstveno podstiče kreativnost, samostalnost u razmišljanju i odlučivanju, logičko razmišljanje i vještinu rješavanja problema. Cij je da djeca kroz igru usvoje osnovna znanja iz oblasti programiranja, matematike, vizuelnog i interaktivnog dizajna. Ova radionica Scratch programiranja predstavljaja odličnu osnovu za nastavak učenja drugih programskih jezika. Nakon osnovne obuke djeca će moći samostalno da naprave aplikacije, igrice, animacije u Scratch-u.
Radionica će se održati u subotu 05.10.2019. od 12:00 do 15:00h. Pozivamo svu zaintersovanu djecu od 8 do 14 godina da se prijave na radionicu putem online obrasca u priloženom linku.
#meetandcode#SAP4Good#TechSoupBalkans#INPUT#codeEU#STEMcentar