Prijavi se za Jericho Foundation stipendiju

NADA POČINJE OVDJE
POSVEĆENI SMO STVARANJU JEDINSTVA U MULTIKULTURALNOM DRUŠTVU I SANJAMO O BOLJOJ BUDUĆNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

Prijava za Jericho stipendiju za 2023. je otvorena od 1. juna – 15. jula 2023. godine.

Zahtjevi:

  1. Mora biti državljanin Bosne i Hercegovine.
  2. Pohađanje Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Kandidati moraju pohađati ili planirati da  pohađaju jedan od sljedećih Univerziteta: Univerzitet Sarajevo, Univerzitet Zenica, Sveučilište Mostar, Univerzitet “Džemal Bijedić”, Univerzitet Tuzla ili Univerzitet Banja Luka. Zahtjev za podršku na drugim Univerzitetima će biti odbijen.
  3. Upisujete 1. ili 2. godinu na Univerzitetu ili ste mlađi od 21 godine. Ako upisujete 2. godinu na Univerzitetu, uslov za stipendiju su položeni svi ispiti iz 1. godine u junsko/julskom roku 2023. godine.
  4. Stipendije se dodjeljuju na osnovu financijskih potreba i akademskog uspjeha.
  5. Iako ohrabrujemo studente iz svih branši da se prijave, preferiramo studente u rastućim područjima kao što su obrazovanje, informacijska tehnologija, inženjering ili slično područje studija. Jericho Fondacija će uzeti u obzir i prihvatiti limitira aplikanata iz zdravstvenih studija, medicine i farmacije.
  6. Poželjno je minimalno poznavanje konverzacijskog Engleskog jezika. Engleski jezik je preferirani jezik koji se govori u fondaciji.
  7. Akademska očekivanja: položiti 100% od ECTS (Evropski sistem prenosa bodova) uzetih u svakom semestru.
  8. Prisustvovanje našim seminarima. Naš program je usmjeren ka razvoju odnosa, vještina vođenja i jedinstvu. Zbog toga su naši treninzi za vodstvo koji se održavaju na proljeće i jesen obavezni.

Mi vjerujemo da je obrazovanje jedna od glavnih stavki ka boljem kvalitetu života u Bosni i Hercegovini. Naš pristup je holistički, težimo ka inkluziji i različitosti. Postani dio Jericho porodice i budi uspješan/na u visokom obrazovanju. Jericho stipendija pokriva školarinu, knjige, prevoz, smještaj, troškove kursa engleskog jezika, seminare obuke i emocionalnu podršku.

*Iznosi stipendija temelje se na individualnim potrebama i podložni su raspoloživosti sredstava.

Detaljnije pričitajte i prijavite se putem LINKA

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi