Prijavi se za McGraw stažiranje u oblasti poslovnog novinarstva

Centar za poslovno novinarstvo, The McGraw iz Njujorka, obezbeđuje sredstva za stažiranje novinara, kao i freelance novinara, urednika i reportera sa najmanje pet godina dugim iskustvom.

OBLAST:

Biznis, ekonomija, mediji, marketing, PR.

OPIS:

Cilj McGraw stažiranja za poslovno novinarstvo je podržati ambiciozno pokrivanje kritičkih pitanja vezanih za globanu ekonomiju, finansije i poslovanje. Ovo stažiranje pruža uredničku i finansiju podršku novinarima kojima je potrebno vrijeme i resurs da proizvedu značajnu istražnu ili preduzetničku priču koja pruža novi uvid u važnu poslovnu, finansijsku ili ekonomsku temu.
Svi stažisti rade od svojih kancelarija. Dobijaju subvenciju u iznosu od 15 000 USD za svaki projekat. Tačan iznos ovisit će o vremenu potrebnom za dovršetak projekta i potrebnim troškovima. Freelance novinari takođe mogu koristiti deo sredstava kao naknadu za životne troškove tokom stipendije.

USLOVI:

Stažiranje je predviđeno za sve koji se profesionalno bave novinarstvom minimum pet godina. Freelance novinari, reporteri i urednici koji trenutno rade u novinarskoj organizaciji ili neprofitabilnoj organizaciji takođe mogu da se prijave.
Sve nacionalnosti se mogu prijaviti.

NAČIN PRIJAVE:

Podnosioci prijava trebaju da pošalju dobro fokusiran prijedlog priče na najviše tri stranice putem njihovog mrežnog obrasca.
Takođe, potrebno je ukratko izložiti predloženi plan izvještavanja i vremenski okvir za dovršavanje priče i obavjestiti ako je postavljena medijska kuća koja će voditi priču. Pored toga, kandidati bi trebali priložiti tri novinarska uzorka. Uzorci bi trebali biti profesionalno objavljeni radovi.Neophodan je i žvotopis i reference dvojice urednika ili drugih koji su upoznati sa radom kandidata.

ROK ZA PRIJAVU:

16.07.2021.
Detaljnije na njhovoj stranici.
(mladiinfo.me)