Prijavite se na 2. međunarodni ljetni program za mlade “Empowering Personal Growth”

 

Međunarodni ljetni program mladih „Empowering Personal Growth“ u Stocu održavat će se od 1. do 7. augusta 2021. godine, a okupit će motivirane studente i mlade osobe, koje će, zajedničkim snagama, izgraditi i unaprijediti vještine u oblasti kreativnosti, ličnog rasta i liderstva.
Ljetni program mladih predstavlja zajedničku inicijativu Švicarske i Bosne i Hercegovine, kroz saradnju švicarske dobrotvorne fondacije La Terra Nostra i i-dijaspore. Ljetni program će se održati u Stocu, historijskom gradu s bogatom kulturnom baštinom i prekrasnom prirodom nadomak Jadranskog mora.
Ljetni program će započeti sa registracijom i dobrodošlicom učesnika 1. augusta 2021. (popodne), a zaključit će se službenom ceremonijom zatvaranja 7. augusta 2021. Polazak iz Stoca je planiran za jutro 7. augusta 2021. godine.

O programu

Fokus programa bit će na osnaživanju ličnog rasta učesnika. Sjednice će održati profesionalci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, a bit će obrađene sljedeće teme: moderno poduzetništvo, javni govor, vođenje i upravljanje projektima, hrana i mentalno zdravlje, design thinking, aktivno građanstvo i identitet i pripadnost zajednici.
Pored službenog dijela programa, predviđeno je i slobodno vrijeme, a bit će organizovane i dodatne aktivnosti te izleti tokom kojih će učesnici moći uživati u ljepotama Hercegovine i Stoca.

Ko može učestvovati?

Prijaviti se mogu mlade osobe, od 18-30 godina, i to najkasnije do 21. juna ove godine. Prijaviti se možete putem ovog linka.
Ukupan broj učesnika će biti 20, te bi učesnici trebali sami podmiriti putne troškove do Stoca. Zdravstveno osiguranje i viza su odgovornost samih učesnika.
Naknada za prijavu obuhvata troškove učešća, obroke, krevet i sve programske aktivnosti, a u slučaju jasne i dokazane potrebe, kandidati se mogu prijaviti za stipendiju.

Informacije o naknadi za učešće

Puna naknada za internacionalne učesnike iznosi 220 EUR, za rane prijave primljene do 7. juna, a za kasnije prijave 270 EUR.
Naknada za lokalne učesnike iznosi 50 EUR, za rane prijave primljene do 7. juna, a za kasnije prijave 65 EUR. Naknada za lokalne učesnike se odnosi na učesnike iz sljedećih zemalja: Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska i Srbija.
Za odabrane kandidate iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova, Srbije, Hrvatske i Slovenije je predviđen i određeni broj stipendija.
(i-platform.ch)