Prijavite se na Ljetnu novinarsku radionicu N1

Ako ste student/ica završnih godina novinarstva ili drugih srodnih struka i želite naučiti osnove novinarskog posla, prijavite se na Ljetnu školu novinarstva N1.

I ove godine N1 otvara vrata mladim ljudima željnim da upoznaju i savladaju vještine modernog novinarstva.

Konkurs je otvoren do 23. juna 2023.

Projekat je osmišljen kako bismo mladim i ambicioznim ljudima, koji vole novinarstvo, dali mogućnost da nauče osnove rada na televiziji i digitalnim platformama.

Kao društveno odgovoran medij, N1 daje priliku polaznicima Radionice da uz vrhunske profesionalce steknu osnovna znanja iz oblasti televizijskog i online novinarstva, ali i produkcije modernih medijskih sadržaja.

Ovo je ujedno prilika za demonstraciju vaših talenata i ambicija. Najbolji polaznici imaju priliku da postanu dio internship programa N1. Neki od polaznika Ljetne radionice prethodnih godina danas su stalni članovi N1 tima.

Kome je namijenjena?

Pozivamo studente završnih godina novinarstva i srodnih fakulteta, kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da se prijave za učešće u Ljetnoj novinarskoj radionici N1.

Cilj radionice

Cilj je da naši iskusni urednici i novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i novim medijima, da im putem predavanja i praktičnog rada približe novinarski i redakcijski posao, upoznaju ih sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste, te da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Trajanje radionice

Radionica će trajati četiri sedmice, od 03. do 29. jula 2023, u N1 centru Sarajevo. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave

Ukoliko ste zainteresovani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci:

Prijave i popunjen formular poslati na e-mail adresu radionica@n1info.com (subject: SARAJEVO), najkasnije do 23.juna 2023. godine.

Prijave koje ne sadrže navedeni “subject” neće biti razmatrane.

 

Preuzeto sa: n1info.ba

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“