Prijavite se na online trening Solidarnost u vašoj opštini

EDUFI – Finska nacionalna agencija za Erasmus+ i Evropski korpus solidarnosti organizuju online događaj koji će naglasiti razne mogućnosti koje Evropski korpus solidarnosti donosi opštinama, sa fokusom na volontiranje. Trening će se održati 10.-12. novembra 2020. godine.

Working Remotely: 3 Tips for Giving Your Employees Laptops - Internet  Creations Blog
OBLAST:
Opštinski rad
OPIS:
U Finskoj opštine i gradovi imaju dugu istoriju korištenja programa EU za mlade za razvoj i pokretanje svojih usluga. Opštine mogu imati koristi od programa Evropskog korpusa solidarnosti na mnogo načina, npr. uključivanje međunarodnih volontera u lokalne projekte, podrška lokalnoj omladini u sprovođenju projekata ili podsticanje razmjene s drugim zajednicama. Obuka okuplja predstavnike opština i gradova kako bi promovisali volontiranje kao alat za podršku solidarnosti u akciji.
Učesnici će steći detaljno znanje o programu korpusa solidarnosti, čuti i vidjeti praktične primjere i imati priliku pronaći partnere za buduću saradnju. Finska je jedan od pionira u uključivanju opština u programe EU i korištenju sredstava za djelotvorno podsticanje omladinskog rada, npr. u odjeljcima za mlade. Događaj će naglasiti volonterske projekte koji su u opštinama implementirani posljednjih godina i kako ovo iskustvo može podržati druge zajednice i područja u praksi. Specifični cilj je podržati povećanje znanja i kompetencija učesnika i uključenih organizacija. Tokom događaja učesnici će biti ohrabreni da prepoznaju dobre prakse koje bi se mogle prenijeti na njihov vlastiti rad.
USLOVI:
Događaj je namijenjen predstavnicima opština i gradova koji su zainteresovani bliže upoznati prilike Evropskog korpusa solidarnosti.
NAČIN PRIJAVE:
Možete se prijaviti na linku: https://www.salto-youth.net/mysalto/login/…
ROK ZA PRIJAVU:
18. oktobar 2020. godine
Detaljnije: https://www.salto-youth.net/…/solidarity-in-your…/…
(mladiinfo.me)