Prijavite se na Start Me Up High School

Internacionalni Burch univerzitet već šestu godinu zaredom u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini organizuje program edukacije i takmičenja iz oblasti poduzetništva pod nazivom “Start Me Up High School”.

Svrha takmičenja je u srednjoškolcima probuditi duh poduzetništva, te ih opremiti znanjem kroz niz radionica i aktivnosti, kao i pružiti priliku da se takmiče. Najbolje ideje će biti nagrađene i učesnici će dobiti potpunu podršku prilikom implementacije kroz Burch Start-Up inkubator.

“Takmičenje će se održati u tri modula tokom januara i februara. Srednjoškolci će imati priliku da prođu kroz čitav process poduzetništva, od ideje do start-up kompanije uz pomoć interaktivnog učenja i igrica. Kreirat će ideju, formirati timove, razviti koncept ideje, te na kraju dobiti funkcionalni prototip”, kazali su organizatori.

Start Me Up

Start Me Up

Timovi koji u predviđenom periodu osmisle i naprave proizvod/uslugu koja je funkcionalna, ostaju unutar Burch Start-Up inkubatora gdje će uz mentorstvo i podršku raditi na daljem i detaljnijem razvoju ideje i pripremi za Demo Day – najvažniji godišnji događaj u sklopu inkubatora.

Kako je izgledao ovogodišnji Demo Day pogledajte u sljedećoj snimci:

“Ono što ,'Burch Start Me Up High School’ izdvaja od ostalih takmičenja je prilagođen koncept srednjoškolcima. Sve je koncipirano tako da je ovo takmičenje jedna velika preduzetnička igrica ispunjena edukativnim sadržajem. Kao osoba koja već nekoliko godina radi sa srednjoškolcima, moram priznati da je upravo ovo takmičenje mjesto gdje naši srednjoškolci načine svoje prve, ali čvrste preduzetničke korake. BSMUHS uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu, jer sam upravo i ja ovdje naučila osnove i zakoračila u svijet poduzetništva. Ovo takmičenje donosi vam mnoštvo novog znanja, novih prijateljstava, kreiranje i razvijanje vaših ideja, ali i priliku da o poduzetništvu učite od najboljih. Stoga, hajde da se zajedno upustimo u igricu zvanu ‘Start Me Up High School’ i promijenimo svijet svojim idejama!”, rekla je Tamara Miljić, članica Upravnog odbora Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Start Me Up

Iskoristite ovu priliku da se prijavite na Start Me Up High School putem sljedećeg linka.

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“