Prijavite se za ELI Young Lawyers nagradu

Pozivaju se zainteresovani studenti prava da se prijave za nagradu ELI Young Lawyers koja se zvanično dodjeljuje od 2016. godine, a ustanovljena je na Generalnoj skupštini neprofitne organizacije ELI. Najboljima sljeduje novčana nagrada i besplatna članarina u organizaciji i druge pogodnosti.

OBLAST:

Pravo

OPIS:

Cilj nagrade je pružanje pomoći stručnjacima iz oblasti prava i pomoć organizaciji u ispunjavanju  misije, a to je poboljšanje kvaliteta Evropskog prava. Nagradu dodjeljuje ELI i organizacije koje učestvuju.
Pobjednički rad biće objavljen na zvaničnoj web stranici ELI organizacije, a autoru će biti dodijeljena nagrada u iznosu od 500 eura, u slučaju da je rad djelo koautora nagrada će se dijeliti na dva dijela. Takođe, kandidati će imati mogućnost besplatnog članstva u organizaciji na dvije godine, što će im omogućiti rad u posebnim interesnim grupama, imaće mogućnost da izrađuju projekte i učestvuju u savjetodavnim odborima različitih ELI projekata. Sponzori pokrivaju smještajne i putne troškove do 1000 eura, ovo važi i za učesnike koji su koautori, čime će omogućiti učesnicima da se sastanu i upoznaju sa vodećim stručnjacima iz oblasti prava kao i da razmjene iskustva sa njima.
Žiri koji će ocjenjivati nagrade se sastoji predstavnika ELI i članova drugih institucija koje učestvuju, a izbor izvršnog odbora ELI bira se svake druge godine.
Kandidati koji uđu u uži izbor imaće priliku da predstave svoj rad pred žirijem na godišnjoj konferenciji.

USLOVI:

Za nagradu se mogu prijaviti studenti koji imaju Univerzitetsku diplomu iz prava, bilo da su na dodiplomskim ili postdiplomskim studijama, i kandidati koji su završili Pravni fakultet.
Kandidati moraju predati originalni rad, koji prethodno nije objavljen i koji se bavi Evropskim pravnim pitanjem i na koji način bi ono moglo da se poboljša. Takođe, prihatiće se i zajednički podnesci, u vidu koautorstva. Rad mora biti napisan na engleskom jeziku. Svi radovi koji su priložili kandidati moraju imati odgovarajuću strukturu, formu, stil, format i citate, a detalje o samom kandidatu treba upisati u prijavnom obrascu.

NAČIN PRIJAVE :

Prijava se vrši onlajn, popunjavanjem njihovog obrazca. Svu neophodnu dokumentaciju je potrebno dostaviti na email adresu.

ROK ZA PRIJAVU:

30.04.2021.
Za više informacija posjetite njihovu zvaničnu stranicu.
(mladiinfo.me)