Prijavite se za International Postgraduate Scholarships

University of the Arts London (United Kingdom) dodjeljuje stipendije za studente master studija koji će imati priliku da pohađaju UAL.

OBLAST:

Obrazovanje

OPIS:

Vrijednost stipendije je 40.000 funti. Ovim iznosom su pokriveni troškovi školovanja, takođe korisnicima stipendije će biti ponuđen smještaj u ISH (International Student House) za vrijeme trajanja studija. Stipendija se odnosi na master studije (M ARCH, MA, MFA, MRes ili MSc kvalifikacije), a nastava će se odvijati na jednom od šest UAL koleđža, počev od akademske 2021/2022 godine.

USLOVI:

Da biste mogli da aplicirate za stipendiju morate biti rezident jedne od zemalja sa niskim prihodima (Low-Income Countries), ili da ste podnijeli zahtjev za dobijanje azila u Velikoj Britaniji u trenutku kada aplicirate za stipendiju. Ukoliko ste već na postdiplomskim studijama u Velikoj Britaniji ili inostranstvu u tom slučaju ne možete aplicirati za stipendiju. Godišnji prihod vašeg domaćinstva mora iznositi 50 000 funti ili manje (ekvivalentna razmjena u valuti drugih zemalja).

NAČIN PRIJAVE:

Da biste se prijavili, morate biti prihvaćeni na odabranim master studijama. Tada imate pravo da se prijavite za stipendiju. Neophodno je da uz prijavu odgovorite i na par pitanja (sa najviše 350 riječi po pitanju) koja se odnose na samu stipendiju kao što su:

  • Opišite šta bi stipendija značila za vas
  • Kako namjeravate da je iskoristite za buduće planove
  • Objasnite na koji način biste riješili probleme u svojoj državi
  • Kako biste se izborili za socijalnu pravdu i životnu sredinu

ROK ZA PRIJAVU:

18.06.2021.
Detaljnije možete naći na njihovoj zvaničnoj stranici.
(mladiinfo.me)