Prijavite se za master program MIREES

Alma Mater Studiorum – Univerzitet u Bolonji – Kampus Forli, Italija, zajedno sa partnerima objavljuje poziv za dvogodišnji međunarodni program MIREES.

OBLAST:

više oblasti

OPIS:

Diplomski program se u potpunosti predaje na engleskom jeziku i nudi interdisciplinarno, detaljno znanje o postsocijalističkim zemljama u tranziciji, novim zemljama članicama EU i novim istočnoevropskim susjednim zemljama. Studenti razvijaju jezičke vještine učeći jedan istočnoevropski jezik (3 nivoa ruskog, bosansko-hrvatsko-srpskog, bugarskog, slovačkog; drugi jezici su dostupni u drugoj godini).
MIREES kombinuje akademski pristup sa profesionalnim usavršavanjem, kovanjem potencijalnih pronicljivih konsultanata, analitičara i menadžera kao stručnjaka za područje za međunarodne agencije, javne uprave, privatne i javne kompanije i NVO, istovremeno nudeći solidnu osnovu za dalje akademske studije na nivou doktora nauka .
Upisani studenti prvu godinu provode u Forliju. Tokom druge godine, najmanje 5 mjeseci će biti provedeno na jednom od partnerskih univerziteta ili, u određenim slučajevima, na drugim univerzitetima povezanim sa Mireesom. Grantovi za mobilnost nude se svim upisanim studentima zahvaljujući Erasmus + ili MIREES šemi mobilnosti. Mogućnosti stažiranja i istraživanja dostupne su u četvrtom semestru.
Broj raspoloživih mjesta za prvi prijem akademske 2021/2022.
Podijeljeno je na:
-15 mesta za italijanske, EU i asimilovane kandidate;
-20 mesta za kandidate izvan EU koji borave u inostranstvu.
Dostupne su stipendije i odricanja od školarine.

USLOVI:

Studenti iz EU i van EU se mogu prijaviti.

NAČIN PRIJAVE:

Za informacije o prijavi, posjetite zvaničnu stranicu.

ROK ZA PRIJAVU:

20.05.2021. godine
Detaljnije:
https://corsi.unibo.it/2cycle/mirees
(mladiinfo.me)