Prijavite se za međunarodno takmičenje iz astronomije i astrofizike

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave na takmičenje iz astronomije i astrofizike. Takmičari će imati prilku da kroz kviz pokažu svoje znanje i da saznaju nešto više o ovim oblastiima kako bi proširili svoje vidike.

What can you do with an astronomy degree? | Student

OBLAST:

Astronomija

OPIS

Takmičenje je međunarodnog karaktera, pa se mogu prijaviti zainteresovani učesnici iz različitih zemalja bez obzira na porijeklo, školu ili instituciju. Takmičenje je organizovano putem Interneta, a sve što vam je potrebno su: olovka, papir i stabilna internet konekcija. Astronomija je odličan motiv za studente da se bolju upoznaju sa naukom, jer su našem društvu neophodni naučnici koji će razvijati, oblikovati i podsticati inovacije u budućnosti. Takođe učešće na ovakvom takmičenju može podstaknuti studente da postanu istraživači, inženjeri i da imaju profesionalnu karijeru.
Ukupna novčana nagrada je 700 USD, tj. 600 USD u zavisnosti od osvojenog mjesta i kategorije. Svi učesnici (bez obzira na rezultate) dobijaju sertifikat za učešću na takmičenju i za uložene napore.
Za najbolje su obezbijeđene sljedeće nagrade:

  • Prva  nagrada  za seniore 150 USD, specijalna nagradu i sertifikat
  • Druga nagrada za seniore  100 USD, specijalna nagrada i sertifikat
  • Treća nagrada za seniore 50 USD, specijalna nagrada i sertifikat
  • Prva nagrada za za juniore 150 USD, specijalna nagrada i sertifikat
  • Druga  nagrada za za juniore 100 USD, specijalna nagrada i sertifikat
  • Treća  nagrada za za juniore 50 USD, specijalna nagrada i sertifikat

Za prva tri mjesta obezbijeđena je zlatna, srebrna i bronzana medalja. Takođe kao što je navedeno već dodjeljuje se National Awards i sertifikat, kao i posebna nagrada za digitalnu prijavu.

USLOVI

Da biste mogli da učestvujete na ovom takmičenju, neophodno je da imate najmanje deset godina ili da ste student (uključujući srednju školu, fakultet i univerzitet ). Ne postoje druge vrste ograničenja.
Postoje dvije starosne kategorije:
Juniori– od 10 do 18 godina
Seniori– preko 18 Godina
Učesnici iz obije kategorije će dobiti iste zadatke u svim krugovima takmičenja, međutim seniori (kategorija preko 18.godina) moraće da osvoje više bodova da bi se kvalifikovali za naredni krug (npr. Da bi stigli do polufinala , juniori će morati da osvoje 15 bodova, a seniori 20 bodova).

NAČIN PRIJAVE

Potrebno je da posjetite sljedeći link na kome ćete naći informacije o tome kako da učestvujete.

ROK ZA PRIJAVU:

30.04.2021.
Za više informacija posjetite njihovu zvaničnu stranicu.
(mladiinfo.me)