Prijavite se za online konferenciju „Experimental Anti-Violence“

U svijetu sa sve više nasilja, dati riječ mladima od vitalne je važnosti za suprotstavljanje tome. Ova onlajn konferencija će predstaviti kako eksperimentalno stvaranje video materijala i kreativna umjetnost mogu biti moćni alati za osnaživanje mladih, podizanje svijesti i izgradnju tolerantnijih društava.

OBLAST:
Omladinski rad
 OPIS:
Fizičko nasilje, maltretiranje, onlajn nasilje, rodno zasnovano nasilje, ravnodušnost, nevidljivost i izolacija, sve su ovo vrste nasilja koje pogađaju mlade tokom ovih teških pandemijskih vremena. Ali šta ako umjesto da gledamo iz negativne perspektive, okupimo interkulturalnu grupu mladih ljudi, njihovih kreativnih umova, umjetnost i video kamere i pristupimo joj iz pozitivne perspektive? To je učinila grupa italijanskih mladih ljudi: suprotstavila se nasilju eksperimentalnim video zapisima.
 USLOVI:
Ako ste mlada osoba, omladinski radnik i/ili radite sa mladima i želite da znate kako primijeniti ovu inovativnu metodologiju, pogledajte njihove video snimke ili čak dijelite svoje video snimke protiv nasilja sa međunarodnom publikom, pridružite se na onlajn završnoj izložbi „Experimental Anti-Violence“. Izložba je otvorena za ljude širom svijeta, ali uzmite u obzir da će izložba biti održana na italijanskom jeziku.
 NAČIN PRIJAVE:
Za prijavu idite na link: https://zoom.us/…/tJAodeupqDsuHNWggZKxIHWQYnRnYSkUSeJn
 ROK ZA PRIJAVU:

  1. januar 2021.

Detaljnije:
http://trainings.salto-youth.net/9086
https://www.salto-youth.net/…/REC%20-%20Local…
 
(mladiinfo.me)