Prijavite se za stipendiju Instituta za evropsku istoriju

IEG (The Leibniz Institute of European History) dodjeljuje istraživačke stipendije akademcima (doktorskim i post-doktorskim) iz Njemačke i inostranstva. 

OBLAST:

Istorija

OPIS:

Stipendijom se finansiraju doktorska i post-doktorska istraživanja koja se bave vjerskom, političkom, socijalnom i kulturnom istorijom Evrope u periodu od 1989/90. Podstiču se da se prijave svi oni koji se bave transnacionalnim i istraživačkim projektima kao i projekti koji se bave temama intelektualne, vjerske ili teološke istorije. Stipendija je isključivo u svrhu izvođenja istraživačkog projekta opisanog u prijavi na IEG, stoga se tokom trajanja stipendije ne može tražiti niti koristiti bilo koji drugi oblik zaposlenja ili finansiranja. Mjesečni iznos stipendije za doktorante je 1 350 eura. Ukoliko sa vama ide još neko u pratnji u Majnc a nemaju prihod veći od 450 eura mjesečno, mogu dobiti porodični dodatak, ali je neophodna da u prijavi navedete da li imate pratnju. Stipendisti koji u Majnc dolaze u pratnji maloljetne djece mogu da se prijave na dječiji dodatak.

USLOVI:

Za stipendiju se mogu prijaviti kandidati iz Njemačke i inostranstva koji posjeduju diplomu Master studija iz istorije, teologije, ili druge istorijske discipline. Potrebno je da ste doktorske studije pohađali prije ne duže od 3 godine.
 

NAČIN PRIJAVE

Da biste mogli da se prijavite za stipendiju neophodno je da dostavite neophodnu dokumentaciju i to po sljedećim redosljedom:

  • Popunjen obrazac prijave
  • CV i spisak publikacija(u odgovarajućem formatu, nemojte slati fotografije)
  • Prikaz doktorske disertacije (do 15 000 znakova bez fusnota i razmaka)
  • Strukturu doktorske disertacije
  • Detaljan raspored predviđenog boravka u IEG
  • Kopije Univerzitetskih transkripata i dokaz o jezičkoj kompetenciji

Dokumentaciju je neophodno poslati na e mail adresu:  application(at)ieg-mainz.de

ROK ZA PRIJAVU:

15.08.2021. godine
Detaljnije:
https://www.ieg-mainz.de/en/fellowships/funding/doctoral_fellowships
(mladiinfo.me)