Prijavite se za takmičenje mladih ilustratora

Takmičenje mladih ilustratora Zlatni kolut je međunarodno takmičenje ilustracija koje se održava svake godine uz podršku Uprave za štampu i publikacije u Šangaju. Od svog nastanka 2015. godine, takmičenje pruža mesto ilustratorima u nastajanju da pokažu svoj talenat.

OBLAST:

Ilustrovanje

OPIS

Međunarodni sajam diječijih knjiga u Kini (CCBF) sa zadovoljstvom objavljuje da je novo izdanje konkursa za mlade ilustratore Zlatni kolut otvoreno za prijave. Cilj mu je izgradnja odnosa između prijavljenih ilustratora i dječijih izdavačkih kuća, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Zlatni kolut nije samo samostalno takmičenje – to je sveobuhvatan program koji uključuje izložbu, ilustrovani godišnjak i niz promotivnih kampanja. Konkurs za mlade ilustratore Zlatni kolut prijedstavlja radove 50 mladih umjetnika koje će odabrati pet specijalista za ilustraciju, čineći žiri koji karakteriše mnoštvo njihovog profesionalnog i kulturnog porijekla.
Žiri će takođe biti zadužen za izbor dobitnika nagrada: Velika nagrada Zlatni kolut (nagrada za dva najistaknutija umjetnička dijela – jedno iz Kine i jedno iz inostranstva), posebna priznanja Zlatni kotačić i Nagrada People’s Choice. Dobitnik Velike nagrade Zlatni kotač (Kina) biće pozvan da prisustvuje izdanju Međunarodnog sajma knjiga za decu u Bolonji 2022. godine (BCBF), a dobitnik Velike nagrade Zlatni kolut (Međunarodni) dobiće pozivnicu za Šangaj 2022. godine. Obe pozivnice uključuju avionsku kartu i puni smeštaj koji pokriva organizator događaja. Pozvani umjetnici imaće priliku da učestvuju kao gosti u raznim aktivnostima vezanim za ilustracije koje se odvijaju na sajmu.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani ilustratori.

NAČIN PRIJAVE

Za više informacija posetite zvaničnu veb stranicu.

ROK ZA PRIJAVU:

28.06.2021. godine
Detaljnije:
http://www.ccbfgoldenpinwheel.com.cn/en/category/news-list/detail!2021callforentries
(mladiinfo.me)