Prilika za mlade: “Ljetni kamp programiranja”

Udruženje matematičara Kantona Sarajevo i Odsjek za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nastavljaju sa aktivnostima organizacijom “Ljetnog kampa programiranja”.
Kamp će biti održan ONLINE u periodu od 19. do 22. augusta. Prijaviti se mogu svi učenici osnovnih škola od 6. do 9. razreda, te učenici srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.
Učenici će biti podijeljeni u grupe u skladu sa ranijim predznanjem.

  • Početna grupa (C++) – Učenici bez ranijeg programerskog iskustva ili učenici osnovnih škola sa školskim znanjem programiranja.
  • Srednja grupa (C++) – Polaznici Škole programiranja UMKS sa uspješno završenim Programom 1 ili Programom 1+, te učenici srednjih škola sa školskim znanjem.
  • Takmičarsko programiranje (C++) – Stariji učenici osnovnih i učenici srednjih škola sa zanimanjem za takmičarsko programiranje i poznavanjem osnova C++ programskog jezika (nizovi, matrice, funkcije).

Predavači su asistenti i najuspješniji studenti Odsjeka za matematiku, bivši matematički i informatički olimpijci, te osvajači najvećih priznanja UNSA, kao i ljudi sa višegodišnjim iskustvom u IT kompanijama i obučavanju učenika/studenata.
Kamp je nastavak aktivnosti naše Škole programiranja kroz koju smo uspješno obučili više od 600 učenika!
Cijena za četiri dana kampa i 20 časova interaktivne nastave je 60 KM.
Više detalja možete pronaći ovdje, a prijaviti se možete na ovome linku.
(studomat.ba)