Prilika za srednjoškolce s područja cijele BiH: Radionica TALL (Teamwork-activism-leadership-learning)


American Councils for International Education je međunarodna organizacija koje je 2003. godine počela sa radom u Sarajevu s ciljem promoviranja studiranja u Sjedinjenim Američkim Državama.
U septembru 2008. godine krenuli smo s administracijom Kennedy-Lugar YES programa (Youth Exchange and Study Program). YES program omogućuje bosanskohercegovačkim srednjoškolcima da pohađaju nastavu tokom jedne školske godine u američkim školama, da žive sa američkim domaćinskim porodicama i da se upoznaju sa američkom kulturom, vrijednostima i načinu života.
YES program je u potpunosti financiran od strane američke vlade (Department of State), te je besplatan za učesnike. American Councils for International Education je dobio odobrenje svih releventnih ministarstava obrazovanja u BiH da administra ovaj program.
Do sada je 126 učenika iz svih dijelova BiH uspješno završilo YES program, te su svi učesnici uključeni u YES Alumni projekte pri povratku u Bosnu i Hercegovinu. U sklopu te zajednice rade projekte za dobrobit svojih zajednica, gradova, i države.
Ovim putem želim da podijelim sa Vama divnu priliku za učenike Vaše škole.
TALL (Teamwork. Activism.Leadership. Learning) je radionica koju organizuju YES Alumni u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT. TALL za cilj ima obogatiti srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine vještinama timskog rada, liderstva, građanskog aktivizma i volontiranja.
Radionica će biti održana od 23. do 26. oktobra 2019. u prostorijama Centra za mlade Spajalica (Banjska 2, Ilidža). Svi troškovi učestvovanja (prevoz, smještaj, hrana i materijali potrebni za radionicu) su obezbjeđeni od strane organizatora.
Prijave su otvorene do 5. oktobra 2019.
Detaljnije informacije i prijave na: https://forms.gle/xchPFYigwkp6R5De8
Merima Muhić koordinator YES Alumni projekata pri American Councils for International Education u Bosni i Hercegovini.
Email: alumniba@americancouncilssee.org