PRO-Budućnost mali grantovi: Objava rezultata javnog poziva 2020/2021

Organizacije mladih, neformalne grupe i organizacije civilnog društva iz zajednica u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost, dostavili su u prethodnom periodu više od 200 ideja za jačanje i izgradnju mira i povjerenja.
prob
Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je preliminarno odobren 41 projektni prijedlog čija realizacija započinje uskoro.
Preliminarni rezultati javnih poziva su dostupni na slijedećem LINKU.
Žalbeni rok bit će otvoren do četvrtka 8.4.2021. godine do 15.00 sati. Svi aplikanti mogu dostaviti eventualne žalbe isključivo putem e-maila maliprojekti-at-probuducnost.ba.
Zvanična žalba treba sadržavati slijedeće elemente:
Naslov emaila: Broj javnog poziva na koji ste aplicirali
Sadržaj e-maila (obavezno word dokument):
1. Naziv neformalne grupe/organizacije
2. Naziv projekta
3. Tip granta na koji ste se prijavili
4. Obrazloženje žalbe
Žalbe koje nisu dostavljene u ovom formatu i žalbe poslane nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.
Nakon žalbenog roka i svih potrebnih procedura, finalni rezultati bit će objavljeni na web stranici www.probuducnost.ba.
Bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.
USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u BiH (MRV BiH).
Čestitamo i želimo vam uspješan rad!
(mladi.org)