Radionica: Kako podsticati više nivoe znanja, kreativno i kritičko mišljenje studenata?

Poziv za učešće na drugoj radionici o profesionalnom usavršavanju nastavnog osoblja

Obavještavamo vas o održavanju druge radionice u sklopu profesionalnog usavršavanja za unapređenje nastavnog procesa na temu: „Kako podsticati više nivoe znanja, kreativno i kritičko mišljenje studenata?“. Predavači su prof. dr Milica Drobac Pavićević i prof. dr Ivana Zečević sa Filozofskog fakulteta, a radionica se održava u petak, 21.04.2023. godine u zgradi Filozofskog fakulteta. Zbog velikog interesovanja i broja učesnika radiće se paralelno u dvije grupe.

  1. Grupa, 13,00-15,00 časova u amfiteatru 203
  2. Grupa, 14,00-16,00 časova u amfiteatru 216

Prijavljeni učesnici biće obavješteni u koju grupu su raspoređeni.

„U naučnim i stručnim radovima o kritičkom i kreativnom mišljenju iznose se pozitivni stavovi i ono se visoko vrednuje kao kompetencija za 21. vijek. Međutim, istovremeno se može uočiti da njihova primjena u praksi nije zastupljena u jednakoj mjeri kao kada se o njima govori. Postavlja se pitanje zašto je to tako? Istraživanja ukazuju na postojanje dileme – da li se kroz obrazovni sistem treba podučavati kritičko i kreativno mišljenje ili ono treba biti inkorporirano u obrazovni sistem na drugačiji način od direktnog podučavanja. Uprkos dilemi o načinu podučavanja, ne dovodi se u pitanje važnost podsticanja ovih oblika mišljenja. Stoga je obuka posvećena otklanjanju gore pomenutih dilemama, kao i demonstriranju tehnika i strategija podsticanja kritičkog i kreativnog mišljenja u visokom obrazovanju“, navodi se u pozivu Filozofskog fakulteta za učešće u ovoj radionici.

Filozofski fakultet će po završetku kompletne obuke izdati uvjerenja učesnicima uz navođenje tema koje su pohađali.

Raspored svih obuka. Profesionalno usavršavanje za unapređenje nastavnog procesa na Univerzitetu u Banjoj Luci

Dobro došli!

Mrezamira„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“