Radnici iz javnog sektora spojili Dan državnosti s Novom godinom

Savez sindikata službenika javnog sektora, objavio je danas vijest za građane da neće moći koristiti njihove usluge do 3. januara 2020. godine.

Slikovni rezultat za noge na stolu
“Želimo ovim putem da informišemo građane da sve svoje planove i poslove, koje trebaju završiti, a tiču se javnog sektora, neka pomjere sve svoje obaveze za početak januara. Mi smo se usaglasili da nećemo raditi do 3. januara, kada zvanično završava proslava Nove godine u javnom sektoru. Zahmet nam je ovo ogroman ako bi sad bili slobodni jedan dan, ljudi uđu u psihički odmor i onda ih je teško vratiti u disciplinu. Produkt toga bi bilo aljkavo odrađivanje posla, što je nedopustivo za bilo koju ozbiljnu instituciju javnog sektora. Zamislite sada da mi njih driblamo da su tri dana slobodni, pa četiri rade pa opet vikend. Ovako fino uvežemo nekih skromnih četrdesetak dana kvalitetnog odmora, kako bi fino napunili baterije i mogli krenuti u nove radne pobjede. Taman da napunimo dovoljno baterije do Prvog maja, gdje dobijamo opet produženi vikend kao uvertiru u ljetni godišnji odmor. Prije toga ne smijemo naravno zaboraviti deset dana u drugoj polovini januara koji trošimo za zimski odmor”, kaže predsjednik Sindikata javnog sektora Ragib Kolović.
Uposlenici javnog sektora su izrazili zadovoljstvo, jer se smatraju jednom od najugroženijih kategorija stanovništva u Bosni i Hercegovini.
“Neka je neko i nas konačno pogledao kao ljudski rod. Eto dali su nam ove godine još jednom kao neku pauzu od Prvog maja do Sarajevo film festivala, ali je to malo na godine staža koje imamo. Da vi samo znate kakav stres mi proživljavamo svaki dan, ne bi vjerovali. Niko od nas ne voli ti što radi, ali moramo. Krediti, porodice, radni staž. Sve svoje ciljeve smo žrtvovali zbog ovoga”, kaže Nataša, šalteruša iz Opštine Centar.
Napomena: Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa: https://satro.info/