Registruj se: Trka/šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure 2019


Pozivamo Vas da Vi i Vaše udruženje/organizacija/škola/kompanija učestvujete na događaju Trka/Šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure 2019. koja će se po 12. put održati u Sarajevu, 29. septembra 2019. godine.
„Race for the Cure“ održava se u više od 140 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi. „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj okupiti osobe koje su preživjele bolest, njihove prijatelje, građane, porodice, timove učesnika, poznate ličnosti, društveno odgovorne kompanije, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke. Na trci/šetnji za ozdravljenje učestvuju osobe bez obzira na spol i godine. Podrška svakog pojedinca i grupe je veoma bitna, kao i podrška cjelokupne zajednice.
Na ovogodišnjoj trci/šetnji očekujemo više od 9 000 učesnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine. Isti dan, RACE FOR THE CURE će se održati u još 16 evropskih gradova.
S obzirom na izuzetnu važnost Timskog duha u borbi protiv karcinoma dojke, ovom prilikom pozivamo Vas da se ove godine, zajedno sa oko 9 000 učesnika i učesnica iz cijele Bosne i Hercegovine pridružite borbi za život, registrujete svoj TIM, pri čemu će Vaši uposlenici/ce, prijatelji i rodbina simboličnom registracijom koja je 10 KM, pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke, ali i širenju svijesti javnosti o ovom zdravstvenom problemu i važnosti preventivnih pregleda. Svaki učesnik/ca koji se registruje za trku će na poklon dobiti brendiranu RACE FOR THE CURE majicu. Sva sredstva skupljena od registracije učesnika/ca za Trku/Šetnju za ozdravljenje se u 100% iznosu vraćaju zajednici.
Vjerujemo da ćete nam se ove godine, zajedno sa Vašim Timom – Vašim kolegama, prijateljima i rodbinom – pridružiti, prepoznati vrijednost jedne ovakve priče, te biti dijelom našeg slavlja života.
Za sve dodatne informacije o načinu registracije Vašeg Tima i učešća na događaju, stojimo Vam na raspolaganju putem e – mail adrese sanja.b@thinkpink.ba ili rftcsarajevo@gmail.com, te putem telefona broj +387 66 000 335, svaki radni dan u periodu od 10h00 do 16h00.
Srdačno Vas pozdravljamo! „Race for the Cure“ Tim.