Sanjin Sefić ide na izdržavanje zatvorske kazne, Vrhovni sud FBiH potvrdio presudu

Nakon što je Klix.ba otkrio da postoji realna opcija da Sanjin Sefić izađe na slobodu krajem ove sedmice, Vrhovni sud FBiH je danas potvrdio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu, kojom je Sefić osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč.
Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora
Amir Agić, otac preminule Selme, rekao je za Klix.ba da je Vrhovni sud FBiH danas potvrdio presudu, ali i da je kazna smanjena za jednu godinu, što znači da će Sefić iza rešetaka provesti 16 i po godina.
“Advokatica Adela Duraković mi je javila da je dobila obavijest predsjednika Vrhovnog suda FBiH da je presuda kojom se osuđuje Sanjin Sefić potvrđena i da je izvršna. Dakle, to je završena stvar, Sefić ide na izdržavanje kazne. To je to”, rekao je Agić.
Kao što smo jutros objavili, postojala je mogućnost da Sefić izađe iz zeničkog zatvora jer mu 20. decembra ističe određeni pritvor, a do danas presuda nije bila potvrđena niti je pritvor produžen. Ovim je stavljena tačka na ovaj slučaj.
Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.
Nakon dvije godine sudskog procesa u septembru 2018. godine je osuđen na 14 i po godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora, na šta je upućena žalba, zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine.
(klix.ba)