Saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu: Studijski program – poslovanje i informacione tehnologije

BIT program će omogućiti studentima da razviju vještine praktične primjene IT alata u rješavanju poslovnih problema.
“Raiffeisen banka i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu su postigli dogovor o uspostavljanju studijskog programa “Poslovanje i informacione tehnologije”. Dio nastave za studente ovog programa će se odvijati u Raiffeisen banci. Na ovaj način će studentima biti omogućeno da kroz učešće u svakodnevnim poslovnima aktivnostima pored teorijskog steknu praktična znanja i bogato iskustvo. Ujedno, oni najbolji će dobiti priliku da se odmah po okončanju studija zaposle u Banci”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te izrazio dobrodošlicu studentima u atraktivno i inspirativno poslovno okruženje Banke.

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen bankeKarlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

 

“Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu svojim studentima nastoji pružiti najbolje uslove za sticanje znanja, kako teoretskih, tako i praktičnih. Zato smo za narednu akademsku godinu pripremili novi studijski program namijenjen svim osobama koje posjeduju četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, a koji se žele specijalizirati u primjeni informacionih tehnologija (IT) i alata u poslovanju, s posebnim naglaskom na bankarski sektor. BIT studijski program je nastao kao rezultat zajedničkih napora Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Raiffeisen banke. Na ovaj način će bh. tržište rada dobiti atraktivne kadrove koji će predstavljati sponu između poslovanja i napredne primjene IT”, istakla je prof. dr. Jasmina Selimović, dekanica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta: Studijski program poslovanje i informacione tehnologije
Poslujući u skladu sa strategijom održivosti Raiffeisen banka učestvuje u pitanjima društvene zajednice i posebno brine o mladima koje podržava na različite načine. Jedan od njih je i povećanje mogućnosti za njihovo zaposlenje.
(klix.ba)