Sarajevo – Podrška poduzetničkim idejama u oblasti ICT i kreativnih industrija

Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo pozvalo je sve zainteresovane mlade osobe sa prijavljenim mjestom boravka u Kantonu Sarajevo, u dobi od 18 do 35 godina, a koje planiraju registrovati biznis da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija, navedeno je na sajtu Općine Centar.
How To Create A Business Plan
Učesnici će kroz ovaj program dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju, odnosno u izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja.
Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju. S ciljem jačanja ekonomije BiH, EU4Business potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. EU4Business je vrijedan 16,1 mil EUR, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 mil EUR) i Savezna Republika Njemačka (1,1 mil EUR). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.
Lokalno partnerstvo Centar sačinjavaju Općina Centar, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansa i DVC Solutions.
Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo ovim projektom nastoji promovirati općinu Centar kao lidera u oblasti poduzetništva, koji poticajnim poduzetničkim okruženjem, inkluzivnošću i dostupnošću naprednih programa podrške, privlači i podržava inovativne poduzetnike i povezuje ih s međunarodnim tržištem.
Putem Centra za izvrsnost u poduzetništvu (CIP), Partnerstvo polaznicima nudi fleksibilan mehanizam podrške s fokusom na biznise visokog potencijala, primarno u oblasti ICT i kreativnih industrija.
Tekst javnog poziva u kojem su sadržane informacije o načinu i uslovima prijave dostupan je na veb stranici općine Centar na ovom linku.
Prijave je moguće predati putem onlajn obrasca do 30. oktobra 2020. godine.
(ba.ekapija.com)