Sarajevo: Prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u BiH

Katedra za Menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i kompanija QSS organizuju prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera u Bosni i Hercegovini.
Prvo online takmičenje iz oblasti programiranja i razvoja softvera ...
Takmičenje ima za cilj da omogući učenicima i studentima iz cijele Bosne i Hercegovine koji posjeduju znanje u programiranju da steknu svjetski priznate certifikate kao potvrdu njihovih kompetencija i vještina, a koji će im omogućiti lakši pronalazak posla.
Naime, svi učesnici takmičenja će imati priliku da steknu vrijedne Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate i time postanu prepoznati stručnjaci u oblasti.
Pored toga, najbolji takmičari će osvojiti i nagrade partnera organizacije takmičenja: QSS, KPMG, ProCredit banka, Mercator, Vivax, i Partner mikrokreditna organizacija.
Takmičenje će biti održano online, u srijedu, 24. juna u 12:00 sati.
Certifikati koji su obuhvaćeni takmičenjem su:
• 98-383: MTA: Introduction to Programming using HTML and CSS
• 98-382: MTA: Introduction to Programming using JavaScript
• 98-375: MTA: HTML5 Application Development Fundamentals
• 98-388: MTA: Introduction to Programming using Java
• 98-361: MTA: Software Development Fundamentals
• 98-381: MTA: Introduction to Programming using Python
Krajnji rok prijave je 22.06., a bitno je napomenuti da je broj mjesta ograničen. Prijavljeni kandidati će detalje o online pristupu ispitu dobiti e-mailom 23.06.2020. godine.
Učešće u takmičenju je besplatno a svi zainteresirani učenici i studenti mogu se prijaviti putem linka: www.efsa.unsa.ba.
Više informacija se nalazi na na web stranici Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (www.efsa.unsa.ba) ili upitom putema e-maila na amra.kapo@efsa.unsa.ba ili lejla.turulja@efsa.unsa.ba.