Sarajevski jazz&blues bend Sunday Stories oduševio nastupom na Nišville Jazz festivalu

Sunday Stories je i kao cover sastav prilično jedinstvena pojava na muzičkoj sceni Sarajeva. Njihov trud i zalaganje, doveli su ih do toga da postanu jedan od najtraženijih sarajevskih klupskih bendova.

Bend je formiran 2013. godine, tako što su obradom poznatih pjesama stvorili netipičnu mješavinu indie, punk, jazz, soul i blues stilova, ili ”punk jazz’, muzike. Sunday Stories čine:  Adnan Cico na tenor saksofonu, Sasa Ćirić – gitara i vokal, Bojan Dizdarević – gitara i prateći vokal, Tarik Karačić na usnoj harmonici i perkusijama te Nina Babić koja je glavni vokal sastava.

Na Festivalu su do sada učestvovali velikani poput: Vasila Hadžimanova, Darke Rundeka, Joss Stone, Iyeoke, Lise Simone i mnogih drugih, dok su ove godine, po prvi put, solo koncert održali i naše Sarajlije, Sunday Stories koji čine Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Mirza Sijerčić i Adi Avdić.
Koncert je trajao sat vremena, a pored autorskih pjesama, Sunday Stories su izveli i par tradicionalnih afro-američkih standarda, u sopstvenim aranžmanima, ostavivši publiku rasplesanom, ali i željnom za još.
Nakon koncerta na Nišville Festivalu, Sunday Stories ima ugovorenu turneju širom Makedonije, Albanije i Hrvatske.

Posljednji postovi