Danas je održano još jedno ročište predmeta “Respiratori”. Sebija Izetbegović još uvijek u svojstvu svjedoka vidno uznemirena dala je svoju izjavu. U potresnom svjedočenju diktatorica KCUS-a je priznala da ima problema s pamćenjem tj. da boluje od amnezije. Ipak najpotresniji trenutak desio se kada je diktatorica Izetbegović kroz suze konstatovala da više od svega voli automobil marke Bentley te da ga zbog teške finansijske situacije ne može sebi priuštiti.
Sebija Izetbegovic to be the SDA Candidate for the Presidency of BiH? - Sarajevo Times
“Ne mogu da se sjetim ničega vezanog za ove respiratore. Sjećam se jedino da sam sa svojom frizerkom pričala o nabavci spornih respiratora. Fadila Novalića ne poznajem upućena sam u njegov rad samo kroz medije. Sjećam se da je cijena 10 respiratora bila dovoljna da se kupi jedan fin Bentley koji je moja velika želja još od djetinjstva”, rekla je kroz suze Sebija Izetbegović diktatorica KCUS-a.
Na ovo nisu mogli ostati imuni iz KCUS-a, te su na hitnom sastanku odlučili da se usvoji prijedlog diktatorice Izetbegović da se ovih 10 respiratora zamjeni za novi Bentley i tako ispuni dugogodišnja želja ovoj dami.
“Stvarno nema smisla da se diktatorica Izetbegović više vozi u nekim jeftinim autima poput BMW-a ili Audija. Mi smo odlučili da zamijenimo respiratore, a ako bude falilo čak i da se odreknemo svojih plata”, rekao je Mirko Skalpel kardio-vaskularni hirurg.
Ovim potezom radnici na KCUS-u su dokazali svoju ljubav prema diktatorici koja im je najvažnija na svijetu. Također dokazali su da je guzica Sebije Izetbegović važnije od 100 života koje bi ti respiratori mogli spasiti.
“Stvarno sam ganuta ovom odlukom kolega. Bentley mi je velika želja koja će napokon biti ispunjena. Hvala svima koji su doprinijeli u tome. Jedva čekam da napravim prvi krug po Sarajevu”, izjavila je Izetbegović.