Smrtonosni koronavirus iz Kine nije preživio zrak u bh. gradovima

Svijet je u panici zbog pojave novog koronavirusa koji vodi porijeklo iz Kine, a konkretan uzročnik još uvijek nije poznat. Naša zemlja ima sreću da ima prirodni mehanizam odbrane, te smo možda na tragu rješenju problema za čitav svijet.

Rezultat slika za smrtonosti koronavirus nije prezivio zrak u bh gradovima
“Mi smo zabilježili nekoliko slučajeva koronavirusa, koje su određene osobe unijele u našu zemlju. Apelovali su svi da se mora postaviti dobra kontrola na aerodromima, ali eto nažalost virus je dospio i do Bosne i Hercegovine. Tri osobe su ušle u našu zemlju, dvije su državljani BiH dok je treća osoba turista iz Kine, svi su bili zaraženi i svoje simptome su otkrili tek po dolasku u glavni grad naše zemlje. Posjetili su doktora odmah i konstatovan im je koronavirus, te su ih ljekari izolovali odmah nakon što su ustanovili simptome. Doktori su pratili stanje i vidjeli da se popravljalo iz dana u dan, i to intenzivno u periodu kada smo luftirali prostorije klinike. Ustanovili smo da je zrak koji udišemo smrtonosan za koronavirus, a nakon svega tri dana, sva tri pacijenta su se totalno oporavila i vratila u prvobitno stanje. Dijagnoza je takva da virus ne može preživjeti ukoliko je izložen zraku iz Bosne i Hercegovine”, rekao nam je doktor Rasim Skalpel.
Naša zemlja je ponudila svjetskoj medicinskoj fondaciji prostorije za liječenje, kako bi mogli transportovati najkritičnije pacijente da se liječe u našoj zemlji.
“Grad Sarajevo će nesebično ustupiti sve napuštene prostorije u gradu, kako bi se primili pacijenti iz svih krajeva svijeta. Drago nam je da možemo pomoći, te da i ovaj problem koji imamo preusmjerimo da bude od koristi. Mi najbolje znamo šta znači kada ste nemoćni i kada računate na pomoć s vana, tako da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da primimo te pacijente. Kao gradonačelnik sam izdao proglas da se omoguće svi slobodni kapaciteti prostorija za vanredne potrebe”, kaže gradonačelnik Abdulah Skaka.
Naš smog bi mogao pomoći mnogim unesrećenim širom svijeta, a u skorijem periodu se planira i izvoz pakovanog zraka za ekstremne slučajeve koje se ne smiju izlagati dugom putovanju.
Napomena: Naglašavamo da ovo nisu stvarni događaji, već da je u pitanju satira.
Preuzeto sa: https://satro.info/