Spektakl na „TrotoArtu“: Stižu velike lutke, žive statue, džin na štulama…

Tokom Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, koji će biti održan u našem gradu od 16. do 18. juna, biće izveden spektakl „Velike lutke“ francuskog teatra „Trans Ekspres“.

 

Tako će u Banjoj Luci prvi put biti izvedena ova urbana opera na otvorenom „Velike lutke i dobošari“.

 

Zanimljiva povorka sastavljena od tri lutke, nalik porcelanskim, visoke pet metara, sa velikim krinolinama, izvodiće neka od najpopularnijih muzičkih djela. Pratiće ih dobošari i performeri, koji će izoditi ulične spektakle.

 

„Velike lutke i dobošari“ na programu su u subotu, 17. juna od 21:00 čas, a mjesto izvođenja opere je Ulica kralja Petra I Karađorđevića (početak programa je kod Banskog dvora, sa defileom ka Trgu Krajine).

 

Osim ovih francuskih umjetnika, sve posjetioce ovogodišnjeg „TrotoArta“ očekuju i zanimljivi nastupi i drugih umjetnika i grupa, kako domaćih tako i iz regiona i Evrope. Tako će sugrađani i svi posjetioci moći da vide i džina na štulama, žive statue, žonglerski i akrobatski performans, vatreni šou, ulični šou pod nazivom „Senjora Gomez“, uživati u muzičkim programima, različitim radionicama i mnoštvu drugog zanimljivog sadržaja.

 

Inače, festival „TrotoArt“ biće održan u periodu od 16. do 18. juna, u organizaciji Grada Banja Luka i Gradskog tamburaškog orkestra. Festival se realizuje uz sufinansiranje od strane Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, a podršku su pružili i Misija OEBS-a u BiH, „Banjalučka pivara“ a.d. Banja Luka, portal „Srpska info“ i „Nova banka“ a.d. Banja Luka.

 

Komletan program pogledajte OVDJE.

 

Preuzeto sa mladibl.com

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

 

Posljednji postovi