STAR – domaća, eLearning platforma!

Jeste li znali da u BiH postoji nova, domaća, eLearning platforma čiji ja svrha na inovativan način eukovati mlade od 15 do 25 godina o tržištu rada i načinima kako da se što bolje karijerno pozicioniraju, razvijaju svoje kapacitete i uvezuju se sa top kompanijama?

STAR platforma je nastala na osnovu 20-godišnje prakse MUNJA Inkubatora društvenih inovacija i info platforme Hocu.ba, koji je među vodećim organizacijama za osnaživanje mladih u BiH i kroz čije programe je prošlo više od 100.000 mladih i onih koje rade sa njima.

 

Šta nudi osnovni besplatni Star(t) kurs?

Šta su poslovi budućnosti & kako postati atraktivan na tržištu rada?

– 25 kratkih video lekcija sa jednostavnim zadacima (koje prolazite kad god želite)

– 5 tematskih modula (Tržište rada danas, poslovi budućnosti, 7 X-faktora za nalaženje posla i načini kako ih razviti i lakše naći posao, savjeti top HR managera za traženje posla (CV, intervju, motivacijsko pismo, linkedin)

– 250+ dodatnih korisnih linkova, adresa, tekstova i videa u Resursnom materijalu uz video lekcije

– Certifikat i članstvo u STAR mreži mladih talenata

 

U periodu od 31.3 – 2.4. je uspješno realizovan i STARfest – 1. bh. festival za razvoj karijere koji je okupio preko 2000 posjetitelja, panelista, izlagača i predavača.

 

U sklopu STAR promocije održano je i 10. državno takmičenje mladih „STAR Challenge 2023“ koje je dio projekta u partnerstvu sa Ambasadom Italije. Takmičenje se sastojalo od četiri regionalna polufinala u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru, finalnom takmičenu u Sarajevu i Balkanskom takmičenju u Ulcinju.

 

Više informacija o STAR aktivnostima, kao i prijavi na osnovni besplatni kurs:

STAR PLATFORMA: https://star.study/

 

Instagram: https://www.instagram.com/star.elearning/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089817936436&mibextid=ZbWKwL

 

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@star.elearning?_t=8ZNd9fsl9ks&_r=1

 

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

 

Posljednji postovi