Startup Weekend se vraća u Mostar

Bilo da imate poslovnu ideju koja vam se već duže vrijeme vrti po glavi ili se samo želite zabaviti i naučiti nešto novo – u kalendar zabilježite vikend od 6.5. do 8.5.2022. godine.
Zašto?
Zato što je to vikend kada se Startup Weekend, globalni događaj na kojem mladi imaju priliku u timu uz pomoć mentora razvijati svoje poslovne ideje, vraća u Mostar!
Peto mostarsko izdanje ovog planetarno popularnog događaja ponovno će se održati u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, a zadržat će provjereno uspješnu formu.
U petak popodne svi sudionici će moći prezentirati svoje poslovne ideje nakon čega će se formirati timovi koji će raditi na tim idejama.
Na tom putu će ih pratiti iskusni poduzetnici koji će u ulozi mentora podijeliti s njima vlastita iskustva.
Upravo u tome leži najveća vrijednost ovog događaja – Startup Weekend okuplja mlade s idejama, mlade koji žele učiti i pomoći drugima u razvoju ideja te uspješne poduzetnike koji žele svoje znanje prenijeti mladima. Program će obuhvatiti i mentorske sesije, radionice i predavanja, a svi timovi će svoje ideje u nedjelju poslijepodne prezentirati pred stručnom komisijom koja će najboljima dodijeliti neku od nagrada iz bogatog nagradnog fonda koji je osiguralo poduzeće Alviral, generalni pokrovitelj događaja.
Timovi će imati priliku i nastaviti raditi na razvoju poslovnih ideja koristeći resurse poslovnog inkubatora INTERA Tehnološkog Parka i coworking prostora Code Hub-a Mostar, a i Techstarts, vlasnik licence Startup Weekend-a, za sudionike je pripremio posebne nagrade.
Osim nagrada, ovaj vikend će nesumnjivo donijeti pozitivna iskustva i dobru zabavu svim sudionicima!
Budući poduzetnici, entuzijasti i svi željni učenja, izazova i umrežavanja – pratite stranice INTERA Tehnološkog Parka i budite u tijeku sa svim novostima vezanim za najuzbudljiviji vikend ove godine!

intera.ba

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.