Stipendije Fonda “Dalibor Popović Mikša”

Udruženje građana “ŠA fest” objavilo je Konkurs za stipendije Fonda “Dalibor Popović Mikša” u akademskoj 2023/24. godini, za studente 2, 3. i 4. godine akademija i fakulteta likovne umjetnosti bez obzira na smijer. Osnovni uslovi su da kandidati imaju do 30 godina, da imaju status redovnog studenta,
da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisani u godinu studija, da u dosadašnjem toku školovanja nisu obnovili nijednu godinu studija, te da ne primaju stipendiju drugog davaoca.

Prednost će imati uspješniji studenti i studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, studenti koji su osvajali nagrade, odnosno učestvovali u stručnim takmičenjima/konkursima/kolonijama, te studenti koji su aktivni po pitanju društveno odgovornih aktivnosti u zajednici u kojoj žive ili studiraju.

Stipendiranja će trajati 9 mjeseci u toku akademske 2023/24. godine, a studentima će mjesečno biti isplaćena stipendija u iznosu od 200 KM.

Detaljne uslove konkursa i potrebne dokumete za prijavu na konkurs studenti akademija i fakulteta likovnih umjetnosti, bez obzira iz kojih gradova i država dolaze ili gdje studiraju, mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici “ŠA Festa”: www.shafest.com/stipendije

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Konkursa na internet stranici “ŠA festa” (konkurs objavljen 1.1.2024.). Prijave, sa skeniranim ili fotografisanim potrebnim dokumentima, dostavljaju se na e-mail adresu stipendije@shafest.com. sa naslovom PRIJAVA NA KONKURS – IME I PREZIME. Za sva dodatna pitanja vezana za konkurs, kontaktirajte nas putem e-mail adrese stipendije@shafest.com

Ostvarena dobit “ŠA festa” poštujući jedan od glavnih principa i statutarnih ciljeva Udruženja, preusmjeravju se u posebno formirani fond – Fond “Dalibor Popović Mikša”, kojim upravlja Udruženje građana “ŠA fest”. Sredstva Fonda koriste se za unapređenje i promociju art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, kao i za podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, organizovanje koncerata i slično.

Cilj Fonda je, prije svega, podrška razvoju umjetnosti i kreativne industrije regije, podrška talentovanim muzičarima i umjetnicima slabijeg imovinskog stanja, a u smislu stipendija i produkcije njihovih proizvoda kulturne i kreativne industrije.

Početkom 2024. godine Udruženje objavljuje prvi konurs za stipendiranje i to konkretno za studente akademija likovne umjetnosti. Iz Fonda će biti obezbjeđene tri stipendije za najuspješnije studente koje će komisija rangirati u skladu sa Pravilnikom. Tokom godine Udruženje će objaviti i konkurs za produkcijsko-izdavačku i promotivnu podršku jednog od mladih demo bendova, kao i drugi krug stipenedija za studente muzičkih akademija i fakulteta dramskih umjetnosti.

Za sva dodatna pitanja vezana za konkurs, kontaktirajte nas putem e-mail adrese stipendije@shafest.com.