Stipendije za studentice i studente iz Bosne i Hercegovine na univezitetu Insubria u Italiji

Univerzitet Insubria u Italiji ponudio je dvogodišnji program stipendiranja za strane studentice/studente, zasnovane na akademskoj izvrsnosti, koji se redovno upisuju u prvu godinu dodiplomskih „Bachelor“ studija ili postdiplomskih „Master“ studija.

Nastava se izvodi na talijanskom ili engleskom jeziku tokom akademske 2023/2024. godine. Studenticama i studentima iz Bosne i Hercegovine Univerzitet Insubria ponudio je 20 stipendija od 10.000,00 EUR raspoređenih na dvije godine.

Studenticama i studentima iz Bosne i Hercegovine ponuđena su dva različita dvogodišnja programa stipendiranja na Univerzitetu Insubria u Italiji, i to:

 

Dodiplomski „Bachelor“ program stipendiranja i

Postdiplomski „Master“ program stipendiranja.

U sapćenju se, između ostalog, navodi da zainteresovani kandidati iz Bosne i Hercegovine prijave za stipendije moraju učitati tj. unijeti putem i-STUD portala. Neunošenje jednog od gore traženih uslova za podnošenje aplikacije podrazumijeva nemogućnost dobijanja stipendije. Kao što je navedeno prijave se podnose putem i-STUD portala koja se nalazi na sljedećoj web adresi: Prijava na način da se prvo kreira lični account koji se nalazi na sljedećoj web adresi: Registracija

 

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31.05.2023. godine. ⏳

Za više informacija o ovom stipendijskom programu pogledati na web stranici Insubria univeziteta: https://www.uninsubria.eu/