Stjuardese – Saudia Airlines

Žensko kabinsko osoblje – Saudia Airlines

Da li ste strastveni u avijaciji, uživate u pružanju visokokvalitetnih usluga korisnicima i želite da se pridružite dinamičnom, multikulturalnom timu?

Saudia Airlines, nacionalna aviokompanija Saudijske Arabije i jedna od najvećih avio kompanija na Bliskom istoku, sada zapošljava poziciju stjuardesa.

Naziv posla: Stjuardesa

Lokacija: sa sjedištem u Jeddah/Riyadh, Kraljevina Saudijska Arabija

Odgovornosti:

 • Od vas se očekuje da pružite odličnu korisničku uslugu putnicima, istovremeno osiguravajući njihovu udobnost i sigurnost tokom cijelog leta.
 • Pomozite putnicima pri ulasku i izlasku iz aviona, demonstrirajući sigurnosne procedure i pružajući svaku drugu potrebnu pomoć.
 • Odgovorite na hitne slučajeve i pružite prvu pomoć ako je potrebno.
 • Poslužite putnike obroke i osvježenja.
 • Održavajte visok standard ličnog izgleda i ponašanja.

Zahtjevi:

 • Minimalna starost od 21 godine.
 • Maksimalna starost od 30 godina.
 • Sposobnost tečnog govora i razumijevanja engleskog jezika.
 • Minimalna visina 160 cm (mogućnost dostizanja visine od 212 cm na prstima).
 • Odlične komunikacijske i međuljudske vještine.
 • Mogućnost rada po fleksibilnom radnom vremenu, vikendom i praznicima.
 • Sposoban da se nosi sa hitnim i stresnim situacijama.
 • Mora biti dobrog zdravlja i fizički spremni.
 • Potrebna srednja škola ili ekvivalent. Visoko obrazovanje bi se smatralo dobrom.

 

Šta nudimo:

 • Konkurentna plata i beneficija.
 • Sveobuhvatan program obuke.
 • Stalni radni odnos sa punim radnim vremenom.
 • Pogodnosti putovanja s popustom.
 • Odlične mogućnosti za napredovanje u karijeri.
 • Multikulturalno radno okruženje.

 

Pridružite se Saudia Airlinesu, gdje cijenimo raznolikost i ideje članova našeg tima. Nudimo konkurentan kompenzacijski paket, mogućnosti profesionalnog razvoja i uzbudljivo radno mjesto.

Zainteresovani kandidati, molimo da se prijave slanjem CV-a i propratnog pisma na saudiacrewbosnia@clipcon.net sa naslovom “Prijava stjuardesa”, ili se prijavite putem dugmeta REGISTRACIJA na ovoj stranici.

Rok za prijavu: 17.8.2023.

Napomena: Samo kandidati koji uđu u uži izbor bit će kontaktirani za 1. krug online intervjua. Završni intervju će se održati u Sarajevu (BiH) u avgustu 2023. godine.

Dodatne informacije:

Rad kao stjuardesa nudi dinamičan i nagrađivan put karijere, posebno za one koji napreduju u okruženju fokusiranom na kupca i brzom tempu. Evo nekoliko razloga zašto je uloga stjuardese privlačna i korisna:

Mogućnosti putovanja: Jedan od najprivlačnijih aspekata ovog posla je mogućnost putovanja oko svijeta. Stjuardese istražuju različite kulture, upoznaju različite ljude i vide lokacije koje oduzimaju dah, čineći svaki radni dan jedinstvenim i uzbudljivim.
Fleksibilan raspored rada: Raspored stjuardese je daleko od tipičnog posla od 9-5. Postoje rane jutarnje, noćne i vikend smjene. Ova fleksibilnost bi mogla biti privlačna onima koji preferiraju netradicionalni raspored rada.
Razvoj interpersonalnih vještina: Stjuardese komuniciraju s različitim grupama ljudi, poboljšavajući njihovu komunikaciju, rješavanje problema i vještine pružanja usluga korisnicima.
Timski rad: Bliska saradnja sa timom u kabinskom osoblju potiče snažan osjećaj drugarstva i timskog rada.
Lični rast: Uloga često zahtijeva rješavanje stresnih ili hitnih situacija, što može dovesti do značajnog ličnog i profesionalnog rasta.
Prednosti: Stjuardese obično uživaju u pogodnostima poput zdravstvenog osiguranja, poticajnih planova i, što je još važnije, sniženih ili besplatnih putovanja.
Saudia Airlines: bogata istorija i priznata izvrsnost

Osnovan 1945. godine, Saudia Airlines, također poznat kao Saudi Arabian Airlines, nacionalni je avioprijevoznik Saudijske Arabije. Tokom godina, avio kompanija je rasla i evoluirala, stekavši reputaciju izvrsnosti u avio industriji.

Sa flotom od samo jednog dvomotornog DC-3, koju je američki predsjednik Roosevelt poklonio kralju Abdul Azizu, Saudia Airlines je počeo sa radom. Danas se ova aviokompanija može pohvaliti modernom flotom od više od 150 aviona, koji opslužuju preko 90 destinacija na četiri kontinenta.

Saudia Airlines je više puta nagrađivan za svoje izuzetne usluge. Dobio je Skytrax nagradu za najnapredniju avio kompaniju na svijetu, vodeću aviokompaniju na Bliskom istoku za ekonomsku klasu World Travel Awards i nagradu Apex za najbolju udobnost sjedišta. Radeći za Saudia Airlines, zaposlenici su dio naslijeđa izvrsnosti u avio industriji, s opredijeljenošću za vrhunsku uslugu korisnicima, kontinuirano poboljšanje i kulturnu raznolikost. Ova kombinacija bogate istorije i vizije okrenute budućnosti čini Saudia Airlines mestom za nagrađivanje za izgradnju karijere stjuardese.

 

Preuzeto sa: recruitment.clipcon.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi